Τύμπανα πολέμου… ηχούν στα δεξιά της ΝΔ – Τα κόμματα και οι συμμαχίες που απειλούν τον Μητσοτάκη

Τύμπανα πολέμου… ηχούν στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας. Η κινητικότητα κορυφώνεται και οι πολιτικές διεργασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Η πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση σε μια σειρά ζητήματα (εθνικά, δημόσια ασφάλεια, Μεταναστευτικό κ.ά.) καθώς και τα ανοίγματα του Κυρ. Μητσοτάκη προς το Κέντρο και το… ΠΑΣΟΚ έχουν προκαλέσει… κύματα απογοητευμένων (δυσαρεστημένων). Χιλιάδες ψηφοφόροι, δεξιάς απόκλισης ως επί το πλείστον, που το 2019 εμπιστεύθηκαν τη Νέα Δημοκρατία τώρα γυρίζουν την πλάτη και αναζητούν στέγη σε άλλους πολιτικούς σχηματισμούς στον ευρύτερο χώρο, είτε τους υφιστάμενους είτε αυτούς που πρόκειται να ιδρυθούν το προσεχές διάστημα.

Αν και στο Μέγαρο Μαξίμου δείχνουν να υποτιμούν (υποβαθμίζουν) όσα συμβαίνουν στα δεξιά τους, όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν στο ότι οι απώλειες για τη Νέα Δημοκρατία θα είναι μεγάλες για τη Νέα Δημοκρατία. Και ο κ. Μητσοτάκης θα στερηθεί ένα σημαντικό τμήμα ψηφοφόρων, γεγονός που θα τον απομακρύνει έτι περισσότερο από τον πολυπόθητο στόχο της αυτοδυναμίας και της διατήρησης της πολιτικής κυριαρχίας.

Όπως ήταν περίπου αναμενόμενο, ο ανεξάρτητος βουλευτής Κ. Μπογδάνος προχωράει στη συγκρότηση πολιτικής κίνησης, η οποία ευελπιστεί ότι στην πορεία θα εξελιχθεί σε κόμμα, ώστε στις εκλογές να διεκδικήσει την ψήφο των δεξιών, των δυσαρεστημένων με τη Νέα Δημοκρατία. Η σχετική ανακοίνωση θα γίνει την προσεχή Τρίτη 5 Απριλίου και αναμένεται να δώσει τροφή σε πολιτικά σενάρια. Σημασία θα έχει επίσης και ποιοι πρόκειται να δώσουν το «παρών» στην εκδήλωση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το προηγούμενο διάστημα υπήρξε μια επικοινωνία (συζήτηση) με τον Θ. Τζήμερο, με την προοπτική ο κ. Μπογδάνος να συμμαχήσει με το κόμμα που έχει συγκροτήσει με τον Φ. Κρανιδιώτη.

Με απώτερο στόχο την κοινή κάθοδό τους στις επόμενες εκλογές. Κατά μία εκδοχή, κάτι τέτοιο δεν ευδοκίμησε,διότι το εγχείρημα σκόνταψε στο ποιος θα ηγηθεί,καθώς λέγεται ότι ο κ. Μπογδάνος επιθυμεί να έχει εκείνος τον πρώτο ρόλο. Από την πλευρά του ωστόσο ο κ. Τζήμερος και στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες του σημειώνει ότι το θέμα της συμπόρευσης (κοινής καθόδου) δεν έχει κλείσει οριστικά, παραμένει ανοιχτό. Εκφράζει δε την αισιοδοξία ότι τα όποια εμπόδια θα ξεπεραστούν μέχρι τις εκλογές. Δημοσκόποι εκτιμούν ότι ένα μέτωπο Μπογδάνου, Τζήμερου και Κρανιδιώτη θα είχε σοβαρές πιθανότητες όχι απλά να μπει στη Βουλή, αλλά να εξασφαλίσει ένα ποσοστό της τάξης του 4% – 5%.Το οποίο θα προκύψει τόσο από τους δυσαρεστημένους της Νέας Δημοκρατίας όσο και από τους ψηφοφόρους της Ελληνικής Λύσης.

Άλλοι πάλι δημοσκόποι υποστηρίζουν ότι ο Κ. Μπογδάνος πρέπει να κατέβει αυτόνομα στις εκλογές, ως νέος και άφθαρτος, κι όχι να συμμαχήσει με τους Τζήμερο και Κρανιδιώτη, οι οποίοι έχουν καεί πολιτικά προ πολλού. Επισημαίνουν δε ότι στις έρευνες ένα ποσοστό της τάξης του 12% – 15% βλέπει θετικά το ενδεχόμενο ίδρυσης ενός νέου δεξιού/ακροδεξιού κόμματος υπό την ηγεσία ενός νέου πολιτικού προσώπου. Την ίδια στιγμή, ανησυχητική για τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυρ. Μητσοτάκη είναι η σταθερά ανοδική πορεία της Ελληνικής Λύσης,η οποία στις δημοσκοπήσεις κινείται μεταξύ 4% και 5%. Σύμφωνα με τις έρευνες, τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφει στη Βόρεια Ελλάδα και σε περιοχές με αυξημένα προβλήματα δημόσιας ασφάλειας.

ΠΗΓΗparon.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ