Τρομος στο Μαξίμου: Φοβούνται εμπλοκή Πούτιν στις ελληνικές εκλογές – Όλο το παρασκήνιο

Στο σημείο μηδέν, το χειρότερο τις τελευταίες δεκαετίες, έχουν περιέλθει στην παρούσα φάση οι σχέσεις Ελλάδας – Ρωσίας.

Και αυτό ως αποτέλεσμα της επιλογής της Αθήνας να σταθεί –έργω και λόγω– στο πλευρό της Ουκρανίας, εναρμονιζόμενη με τη στάση των χωρών της Δύσης.

Το ρήγμα που έχει προκληθεί στις διμερείς σχέσεις είναι βαθύ, βαθύτατο, θα απαιτηθούν δε επίπονες και μακράς διάρκειας προσπάθειες στο μέλλον (στη μετά Πούτιν εποχή) προκειμένου να γεφυρωθεί. Στη διεύρυνση του ρήγματος συνέβαλε με… αποφασιστικό τρόπο η, σε ορισμένες περιπτώσεις, επιθετική (προκλητική) τακτική που ακολούθησαν –ιδίως στις πρώτες εβδομάδες του πολέμου– οι επικεφαλής της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα. Δεν περιορίστηκαν στην υπεράσπιση των θέσεων της χώρας τους αλλά επιδόθηκαν σε μια πολεμική ρητορική έναντι της κυβέρνησης, των κομμάτων αλλά και των Μέσων Ενημέρωσης, φτάνοντας στο σημείο να προαναγγέλλουν ακόμη και… αντίποινα σε βάρος της Ελλάδας.

Στον απόηχο όλων των παραπάνω, όπως αποκαλύπτει ο Γ. Ζαφείρης στο paron.gr στα ενδότερα της κυβερνητικής παράταξης συζητείται έντονα τις τελευταίες ημέρες ένα άκρως… ανησυχητικό σενάριο. Το ενδεχόμενο εμπλοκής της Ρωσίας στις επερχόμενες εθνικές εκλογές! Πληροφορίες μάλιστα από κυβερνητικές αναφέρουν ότι η ανησυχία δεν είναι σε επίπεδο εικασιών αλλά εδράζεται σε στοιχεία και ενδείξεις. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που η Μόσχα βρίσκεται αντιμέτωπη με τέτοιου είδους κατηγορίες.

Αυτό είχε συμβεί στις τελευταίες εκλογές στις ΗΠΑ, με τους επικριτές της να κάνουν λόγο για υβριδικό πόλεμο σε βάρος του Τζο Μπάι­ντεν και υπέρ του Ντ. Τραμπ. Α­ντίστοιχες κατηγορίες διατυπώθηκαν πιο πρόσφατα για εμπλο­κή στις γαλλικές εκλογές, σε βάρος του Εμ. Μακρόν.

Πέρα από τις επεμβάσεις που είναι πολύ πιθανόν να γίνουν μέσω διαδικτύου (χάκερ), σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η κυβέρνηση εστιάζει την προσοχή της στον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσουν συγκεκριμένα κόμματα ή πολιτικές οργανώσεις που είναι σε ανοιχτή γραμμή με τη ρωσική πρεσβεία και έχουν σαφώς διαφοροποιηθεί από την επίσημη γραμμή της χώρας. Την ίδια στιγμή, υπάρχουν σωματεία, σύλλογοι κ.ά., κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, που, για διαφορετικούς λόγους καθένας από αυτούς, διατηρούν προνομιακές σχέσεις με τη Μόσχα ή επιχειρηματίες που έχουν στενές σχέσεις με το σύστημα Πούτιν.

Ο φόβος των κυβερνητικών είναι ότι παραμονές εκλογών, με οδηγία της Μόσχας, θα δοθεί σήμα για καταψήφιση της Νέας Δημοκρατίας ως… τιμωρία για τη στάση του Κυρ. Μητσοτάκη στον πόλεμο. Ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα φαντάζει περισσότερο πρόσφορο, καθώς όλες οι έρευνες έδειξαν ότι μια σημαντική μερίδα πολιτών (διψήφιο ποσοστό) δεν συμφωνεί με τη στάση της κυβέρνησης. Αντίθετα δείχνει να συμμερίζεται τις ανησυχίες του Βλ. Πούτιν για τα σχέδια του ΝΑΤΟ στην περιοχή και ως έναν βαθμό δικαιολογεί την απόφασή του να εισβάλει στην Ουκρανία! Το ενδεχόμενο εμπλοκής της Μόσχας στις ελληνικές εκλογές έχει, σύμφωνα με πληροφορίες, συζητηθεί και σε κλειστές συσκέψεις υπό τον Κυρ. Μητσοτάκη.

Η εντολή είναι να ληφθούν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα, σε επίπεδο υπηρεσιών, τεχνικά και άλλα, προκειμένου να αποτραπεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ακόμη και στη μικρότερη κλίμακα. Σε παρασκηνιακό επίπεδο, θα γίνει προσπάθεια να αλλάξει το κλίμα στη Βόρεια Ελλάδα και να αποφευχθούν δυσάρεστες εκπλήξεις όταν ανοίξουν οι κάλπες.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...