Τρείς υποψηφιότητες – βόμβες με το ΚΚΕ που θα συζητηθούν – Δείτε τα ονόματα

Η δημοσιογράφος Σεμίνα Διγενή, ο ηθοποιός Θέμης Πάνου και ο συνθέτης και ερμηνευτής Διονύσης Τσακνής είναι μεταξύ των υποψηφίων που κατεβαίνουν στις εκλογές με το ΚΚΕ και αποτελούν ευρύτερες μη κομματικές υποψηφιότητες που συμβολίζουν το άνοιγμα του Περισσού στο πλαίσιο του καλέσματος συμπόρευσης που απευθύνει η ΚΕ.

Υπενθυμίζεται πως πριν μερικές μέρες η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ ενέκρινε τον βασικό κορμό των ψηφοδελτίων ενώ στη συνέχεια ανακοίνωσε πως η Αλέκα Παπαρήγα ύστερα από 30 χρόνια κοινοβουλευτικής παρουσίας δεν θα είναι υποψήφια στις βουλευτικές εκλογές του 2023. Επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας θα είναι ο Θανάσης Παφίλης, ενώ ο Δημήτρης Κουτσούμπας θα είναι υποψήφιος σε τρεις περιφέρειες: στον Βόρειο Τομέα Αθήνας, Α’ Θεσσαλονίκης και Φθιώτιδας.

Μερικά βιογραφικά στοιχεία των τριών υποψηφιοτήτων:

Η Σεμίνα Διγενή, υποψήφια στον Νότιο Τομέα Αθηνών. Η Σεμίνα Διγενή είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Γεννήθηκε στην Αθήνα και έχει σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες και Ηλεκτρονική Δημοσιογραφία στην Ιταλία. Έχει μακρά δημοσιογραφική πορεία σε εφημερίδες, περιοδικά, τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς. Έχει βραβευτεί με 19 βραβεία για το έργο της στην ελληνική τηλεόραση και τη δημοσιογραφία. Αρθρογραφεί στον Κυριακάτικο Ριζοσπάστη και δημιουργεί podcasts στα sites Real.gr, Enikos.gr και στο ραδιόφωνο του Real fm. Έχει εκδώσει συνολικά πέντε βιβλία.

Ο Θέμης Πάνου, υποψήφιος στην Α’ Αθήνας. Ο Θέμης Πάνου είναι ηθοποιός με πολλά χρόνια σημαντικής παρουσίας στο θέατρο και τον κινηματογράφο, την τηλεόραση. Γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη. Είναι μέλος της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου, ενώ μεταξύ άλλων έχει βραβευτεί για την ερμηνεία του στο φεστιβάλ κινηματογράφου Βενετίας το 2013. Παράλληλα έχει και συγγραφικό έργο.

Ο Διονύσης Τσακνής, στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Ο Διονύσης Τσακνής είναι συνθέτης, στιχουργός και ερμηνευτής. Γεννήθηκε στην Καρδίτσα. Έχει σπουδάσει Οικονομικά και Μουσική. Έχει εκδώσει 30 δίσκους και 2 CD single, ενώ έχει γράψει μουσική για πολλές θεατρικές παραστάσεις, τηλεοπτικές σειρές και κινηματογραφικές ταινίες. Έχει επίσης βραβευτεί για τη μουσική στο θέατρο και το τραγούδι.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Newsroom

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις που γνωρίζει ο Στέφανος Κασσελάκης

Του Νίκου Τσαγκρή Εν αρχή ην ο λόγος και Θεός...

Η στιγμή που η Ράνια Τζίμα «κατάπιε τη γλώσσα της» με τον Στέφανο Κασσελάκη (vid)

Δείτε τι συνέβη στον τηλεοπτικό αέρα του Mega Channel...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...