Τραγικά τα νέα για Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση του Mega του Μαρινάκη (pics)

Η κυβέρνηση διατηρεί διαφορά ασφαλείας από τον ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.

Οι πολίτες επιθυμούν κυβέρνηση αυτοδυναμίας στις επόμενες εκλογές ενώ η ακρίβεια εξακολουθεί να τους προβληματίζει έντονα.

Στην ερώτηση για την πορεία της χώρας το 56% θεωρεί πως κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση, το 36% προς τη σωστή και ένα 5% ούτε το ένα, ούτε το άλλο.

Το σημαντικότερο πρόβλημα θεωρούν πως είναι η ακρίβεια σε ποσοστό 33% και ακολουθεί η οικονομία με 29%, η εξωτερική πολιτική/ πόλεμος στην Ουκρανία με 7%, η ενεργειακή κρίση με 6% και πολιτικοί/πολιτικό σύστημα με 6%.

Στην αξιολόγηση της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης για την κυβέρνηση θετικά εκφράζεται το 39% και αρνητικά το 53%, ενώ για την αντιπολίτευση το 17% και το 72% αντίστοιχα.

Στην αξιολόγηση των πολιτικών αρχηγών για τον Κυριάκο Μητσοτάκη θετικά εκφράζεται το 44% και αρνητικά το 50% ενώ για τον Αλέξη Τσίπρα θετικά το 21% και αρνητικά το 71%.

Η κυβέρνηση καταγράφει τα 4 υψηλότερες επιδόσεις της στον τουρισμό με 75%, στον ψηφιακό μετασχηματισμό με 64%, στην αμυντική θωράκιση 64% και στην εξωτερική πολιτική με.

Στον αντίποδα χαμηλές πτήσεις καταγράφει η κυβέρνηση στην αντιμετώπιση της διαφθοράς με 67%, στην αντιμετώπιση του πληθωρισμού με 64%, στην εγκληματικότητα με 61% και στα εργασιακά με 60%.

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 8 μονάδες διαφορά καθώς συγκεντρώνει 28,9% έναντι 20,9% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 11,3%, το ΚΚΕ με 4,8%, το ΜέΡΑ25 με 3,6% και η Ελληνική Λύση με 3,4%.

Στην εκτίμηση ψήφου η διαφορά εκτινάσσεται στις 10,2 μονάδες καθώς η ΝΔ παίρνει 36,5% έναντι 26,3% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 14,2%, το ΚΚΕ με 6%, το ΜεΡΑ25 με 4,5% και η Ελληνική Λύση με 4,3%.

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ έχει σαφές προβάδισμα με 68% έναντι 17% του ΣΥΡΙΖΑ και 4% του ΠΑΣΟΚ.

Στο ερώτημα για καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 37% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 17%. Στη συνέχεια ο Νίκος Ανδρουλάκης με 6%, ο Γιάνης Βαρουφάκης με 3%, ο Κυριάκος Βελόπουλος με 2% και ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 2%.

Τέλος το 51% επιθυμεί αυτοδύναμη κυβέρνηση και το 47% κυβερνήσεις συνεργασίας σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ