Το «τρίγωνο» Μητσοτάκη-Ερντογάν-Μπάιντεν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ

Συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ετοιμάζεται στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, στις 14 και 15 Ιουνίου, στις Βρυξέλλες.

Σε διπλωματικό επίπεδο γίνονται οι απαραίτητες συνεννοήσεις, με απώτερο στόχο της ελληνικής κυβέρνησης μια ουσιαστική συνάντηση, που θα επιφέρεικαι μια πρόσκληση για επίσημη επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Όπως δήλωσε ο Νίκος Δένδιας αναμένεται επίσκεψη του αμερικανού ομολόγου του Άντονι Μπλίνκεν στη χώρα μας, προκειμένου να υπογράψουν τη νέα συμφωνία για τις αμερικάνικες βάσεις, με την Ουάσιγκτον να περνάει αυτή τη φορά την πάγια θέση της για πενταετή σύμβαση!

Παράλληλα, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, αναμένεται να οριστικοποιηθούν οι σχέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών με την Άγκυρα, καθώς έχει ήδη συμφωνηθεί συνάντηση του Τζο Μπάιντεν με τον τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν, με στόχο μέχρι τότε να έχουν επιλυθεί οι εκκρεμότητες των δυο χωρών.

Στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, πάντως, δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί και η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν, αφού προηγηθεί πρώτα η έλευση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Αθήνα, ως… απάντηση της επίσκεψης του Νίκου Δένδια στην Άγκυρα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ