Το τοξικό πολιτικό κλίμα από το Μέγαρο Μαξίμου και οι πρόωρες εκλογές

Του Βασίλη Σκουρή

Και ξαφνικά, σαν έτοιμος από καιρός, ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, εκμεταλλευόμενος μια τελείως άστοχη δήλωση της Θεοδώρας Τζάγκρη, φέρνει στη Βουλή ρύθμιση για αλλαγή του νόμου για την ψήφο των ελλήνων του εξωτερικού!

Πρωτοφανές: Η κυβέρνηση επιχειρεί να αλλάξει ένα χρόνο μετά την ψήφισή του έναν νόμο που η ίδια έφερε και που ψηφίστηκε ένα χρόνο πριν από 288 βουλευτές, χωρίς να έχει προλάβει να εφαρμοστεί! (Ούτε οι εκλογικοί νόμοι της εποχής Τσοχατζόπουλου όταν ο πατήρ Μητσοτάκης διεκδικούσε το 1989 την πρωθυπουργία από τον Ανδρέα Παπανδρέου δεν άλλαζαν έτσι-και δεν ήταν και προϊόν ομοφωνίας όλων των κομμάτων, όπως ο νόμος για την ψήφο των ελλήνων του εξωτερικού!)!

Και ας παραβλέψουμε προς το παρόν το γεγονός πως ο διάδοχός του στο υπουργείο Εσωτερικών «ξηλώνει» όλο το έργο του Τάκη Θεοδωρικάκου, για το οποίο η κυβέρνηση έως πρόσφατα «πανηγύριζε»!

Και ας παραβλέψουμε, επίσης, ότι ο νόμος αυτός δεν πρόκειται να περάσει, από τη στιγμή που απαιτείται από το Σύνταγμα να ψηφιστεί από 200 βουλευτές-που δεν υπάρχουν από τη στιγμή που ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ δεν ψηφίζουν.

Το άνοιγμα του θέματος της ψήφου των ελλήνων του εξωτερικού, πάντως, καθιστά το πολιτικό κλίμα και πάλι προεκλογικό! Η κίνηση της κυβέρνησης κλονίζει τη βεβαιότητα που είχαν δημιουργήσει σε μέρος του πολιτικού συστήματος και σε παράγοντες της αγοράς οι συνεχείς τελευταίες κατηγορηματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού για εξάντληση της τετραετίας.

Μαζί με την Προανακριτική για την υπόθεση Καλογρίτσα, τις ανοίκειες προσωπικές επιθέσεις στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης (μέχρι και ότι έχει σχέδιο διασποράς του …κορονοϊού τον κατηγόρησε υπουργός, με τα πρόθυμα μέσα να το αναπαράγουν επί μέρες), τον εξοστρακισμό της αντιπολίτευσης από τα μέσα ενημέρωσης, το πελατειακό κράτος κοκ, η εντύπωση ότι ο πρωθυπουργός ρίχνει στάχτη στα μάτια για το θέμα των εκλογών, όλο και ενισχύεται. Και αυτή τη στιγμή το θέμα δεν είναι εάν η εκτίμηση είναι σωστή ή όχι-οι εκλογές, άλλωστε, δεν προαναγγέλλονται.

Είναι ότι το πολιτικό κλίμα που δημιουργείται είναι τοξικό, με βασική ευθύνη του μεγάρου Μαξίμου και των υποστηρικτών του. Και το κλίμα αυτό δεν βοηθάει τη χώρα…

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...