Το σχέδιο της κατά μέτωπο επίθεσης εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ – Ο ρόλος του Άδωνι

Η κυβέρνηση φαίνεται ότι επιλέγει τους ρυθμούς του σκληρού ροκ με προσωπικές επιθέσεις εναντίον του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και την επαναφορά αφηγημάτων που παραπέμπουν σε άλλες εποχές προκειμένου να αντιμετωπίσει τη δύσκολη δημοσκοπική κατάσταση στην οποία βρίσκεται.

Όπως δείχνουν όλα τα στελέχη της ΝΔ επιχειρούν από τη μία να αναβιώσουν το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο, και από την άλλη να ανακόψουν τη μετακίνηση ψήφων προς το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ .

Οι πληροφορίες λένε ότι πέρα από τις δημοσκοπήσεις τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος μεταφέρουν στο Μέγαρο Μαξίμου μία ιδιαίτερα ανησυχητική κατάσταση καθώς τα μηνύματα που παίρνουν από τους ψηφοφόρους όχι μόνο δεν δίνουν αυτοδυναμία αλλά εμφανίζουν την ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκονται σε κατάσταση αναπνοής στην πρώτη κάλπη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι και ο πρωθυπουργός χθες αναφέρθηκε και πάλι στα σενάρια “τερατογένεσης “ λέγοντας ότι «ακούω πολλές κουβέντες για πρώτη κάλπη, δεύτερη κάλπη. Μια είναι εκλογή: 21 Μαΐου ψηφίζουμε την Ελλάδα που μας αξίζει. Αυτή η κάλπη θα στείλει το μήνυμα ποιος θα κυβερνήσει, ποια κυβέρνηση και ποιος πρωθυπουργός» ανέφερε αρχικά ο κ. Μητσοτάκης.

Και πρόσθεσε: «Άλλοι πρέπει να δώσουν εξηγήσεις για το πώς φαντάζονται την προοδευτική διακυβέρνηση που λένε. Την απάντηση θα την πάρουν στις κάλπες. Αυτοί που λένε ότι θα προκύψει κυβέρνηση στις 22 Μαΐου, πρέπει να μας πουν με ποιον θα συνεργαστούν. Είχα μιλήσει για το ενδεχόμενο πολιτικής τερατογένεσης με Τσίπρα, Ανδρουλάκη και Βαρουφάκη. Το φαντάζεστε; Ο κ. Τσίπρας, ό,τι και να λέει, το ενδεχόμενο μαθηματικά υπάρχει. Για να κλείσουμε την πόρτα σε αυτό το σενάριο: Όλοι στην κάλπη, ισχυρή ΝΔ, η ΝΔ μεγάλη νικήτρια την 21η Μαΐου. Και μετά όλα θα βρουν το δρόμο τους».

Στο σχέδιο της κατά μέτωπο επίθεσης εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να πρωτοστατεί ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης ο οποίος εξαπολύει επιθέσεις κατά πάντων .

Χθες μάλιστα αναφερόμενος στον όρο αριστερός είπε ότι είναι ο άχρηστος, ο ανεπρόκοπος , ο γρουσούζης!

Η τακτική αυτή έχει ξαφνιάσει ακόμα και τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος τα οποία δεν επιθυμούν να εμπλακούν σε ιστορίες με …”φίδια”.

Κάποιοι μάλιστα υποστηρίζουν ότι οι επιθέσεις του Άδωνι Γεωργιάδη εναντίον του Αλέξη Τσίπρα μιλώντας για εξοχική κατοικία με ιδιωτική παραλία , -όταν η υπόθεση αυτή έχει κριθεί στα δικαστήρια- δείχνει αδυναμία παρά σωστή επικοινωνιακή τακτική.

Όπως λένε μάλιστα βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος στο εσωτερικό της ΝΔ επικρατεί εκνευρισμός καθώς όπως λέγεται ο Αδωνις Γεωργιάδης έχει πάρει στην πλάτη του τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης Νίκο Παπαπαθανάση για τον οποίο προέκυψε η υπόθεση με την ρύθμιση των δανείων του και δεν διστάζει να ανεβάσει τους τόνους της αντιπαράθεσης σε άλλο επίπεδο προκειμένου να απεγκλωβιστεί ο στενός πολιτικός του φίλος και συνεργάτης από την ιστορία των δανείων.

Η προσωπική επίθεση πάντως του υπουργού Ανάπτυξης στον Αλέξη Τσίπρα -λένε κοινοβουλευτικοί παράγοντες – εμφανίζει την ΝΔ χωρίς αφήγημα και χωρίς επιχειρήματα ενώ οι πολίτες – ιδιαίτερα μετά τα Τέμπη- βρίσκονται σε άλλη λογική.

¨Εάν πραγματικά θέλουμε να αντιπαρατεθούμε με σκάνδαλα ας βρούμε τουλάχιστον κάποια που να έχουν προκύψει από έρευνα και να αφήσουν το αποτύπωμα τους στην κοινωνία” λένε οι ίδιοι άνθρωποι οι οποίοι επισημαίνουν ότι ακόμα και το θέμα Ραγκούση με την περιβόητη βίλα έχει βγει το 2009 , ξανασυζητήθηκε το 2011, επανήλθα ως θέμα το 2016 , ξαναζωντάνεψε το 2016 και προφανώς μπήκε στην ατζέντα και το 2019.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ