Το Μαξίμου εκτίθεται από τις εξάρσεις λουδοβικισμού του Μητσοτάκη και των υπουργών του – Τι… καλό τους ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Μάλλον τελικά η ποιότητα ζωής δεν είναι και τόσο καταπληκτική στην Ελλάδα. Αυτό τουλάχιστον διαβεβαίωσαν οι δεκάδες πολίτες και καταστηματάρχες στη Νίκαια που είχαν την ευκαιρία να μεταφέρουν την απόγνωση και τον θυμό τους στον Αλέξη Τσίπρα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, που βρέθηκε στη λαϊκή γειτονιά της Β’ Πειραιά χωρίς τυμπανοκρουσίες και επικοινωνιακά σόου, διαπίστωσε από πρώτο χέρι πως η κατάσταση στο πεδίο της ακρίβειας, του ράλι των τιμών στα καύσιμα και τα ιλιγγιώδη ποσά που αναγράφονται στους λογαριασμούς ρεύματος έχουν φέρει ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας στο όριο της επιβίωσης.

Όσο το Μαξίμου εκτίθεται από τις εξάρσεις λουδοβικισμού του Κυριάκου Μητσοτάκη και των υπουργών του, η ακρίβεια μετατρέπεται σε βραχνά και εφιάλτη για τα λαϊκά νοικοκυριά και τους μικρομεσαίους. Σε αυτό το πλαίσιο, ο ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. θέτει μετ’ επιτάσεως την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων, όπως η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, η μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα και του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης για όσο καιρό διαρκεί αυτή η κρίση. “Χρειάζεται η λαϊκή ετυμηγορία. Οι εκλογές, που θα δώσουν μια προοδευτική κυβέρνηση, που θα στηρίξει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις”, τόνισε ο Αλ. Τσίπρας επαναλαμβάνοντας το αίτημα για πρόωρες εκλογές. Μάλισταμ το επόμενο διάστημα, το σφυροκόπημα του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. στην κυβέρνηση της Ν.Δ., το οποίο κλιμακώθηκε στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας, θα ενταθεί.

Την ίδια στιγμή, δεν περνούν απαρατήρητα από την Κουμουνδούρου τα δημοσιεύματα και οι διαρροές από τις Βρυξέλλες πως υπάρχουν στο τραπέζι σενάρια κυβέρνησης συνασπισμού με τεχνοκράτη πρωθυπουργό προκειμένου να διαχειριστεί με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα τα 7.5 δισ. του ταμείου ανάκαμψης. Πληροφορίες που, αν και διαψεύδονται επισήμως από την Κομισιόν, κυκλοφορούν ευρέως όχι μόνο στα δημοσιογραφικά αλλά και στα πολιτικά γραφεία σε Βρυξέλλες και Αθήνα.

Μεταξύ άλλων εμπλέκουν τα ονόματα του Μαργαρίτη Σχοινά, του Γιάννη Στουρνάρα, ακόμα και του Ευ. Βενιζέλου, ο οποίος κάνει το τελευταίο διάστημα τακτικές δημόσιες παρεμβάσεις. Για σενάρια που αποδεικνύουν την έλλειψη εμπιστοσύνης στη διαφθορά της κυβέρνησης και τον φόβο των Βρυξελλών πως η μερίδα του λέοντος θα πάει στα χέρια λίγων και εκλεκτών του Μεγάρου Μαξίμου κάνουν λόγο πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης που ξεκαθαρίζουν: “Γι’ αυτό τον λόγο ζητάμε προσφυγή στις κάλπες, ο λαός να αποφασίσει. Έτσι γίνεται στη δημοκρατία, όχι με συνταγές που δοκιμάστηκαν και απέτυχαν στο παρελθόν”.

Στο μεταξύ, σε ρυθμούς συνεδρίου κινείται και επίσημα το κόμμα και οι οργανώσεις του, αφού ξεκίνησαν να ορίζονται ημερομηνίες συνεδριάσεων στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου. Παράλληλα, δημοσιεύτηκε κείμενο με 500 υπογραφές μελών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. με αφορμή «προσωπικές επιθέσεις σε κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., με αρχή εκείνη προς τον Ν. Φίλη».

Το σχέδιο Θέσεων και Καταστατικού που κυκλοφορούν σήμερα με το φύλλο που κρατάτε στα χέρια σας θα αποτελέσουν τα ντοκουμέντα των συνεδριάσεων, που θα επικυρωθούν στο συνέδριο το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 14-17 Απριλίου στο κλειστό του Τάεκ Βον Ντο στο Φάληρο, όπως αποφάσισε η Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου.

ΠΗΓΗavgi.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ