Το Μέγαρο Μαξίμου εξευτέλισε δημόσια τον Άδωνι Γεωργιάδη (vid)

Έκθετο άφησε τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, αναφορικά με το ενδεχόμενο απόλυσης όσων δε εμβολιαστούν έναντι του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση για το ενδεχόμενο απολύσεων μη εμβολιασμένων πολιτών, η εκπρόσωπος της κυβέρνησης απάντησε χαρακτηριστικά ότι «δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα».

Την Τετάρτη, είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις του Ά. Γεωργιάδη στην ΕΡΤ, ο οποίος προσπάθησε να «ενοχοποιήσει» εργαζόμενους για το ότι ο Τουρισμός βρίσκεται ξανά μπροστά στον κίνδυνο μεγάλης οικονομικής ζημιάς προσθέτοντας μάλιστα ότι «όποιος δεν θέλει να εμβολιαστεί, εφόσον έχει αποφασίσει να ασκήσει το δικαίωμά του στο μη εμβολιασμό, θα πρέπει να αναλάβει και τις συνέπειες της απόφασής του. Δεν μπορεί μια επιχείρηση να κινδυνεύει να κλείσει. Ένα ξενοδοχείο που έχει κρούσμα κορωνοϊού κλείνει, τέρμα. Απολύονται όλοι και αυτός χρεοκοπεί, επειδή αυτός θέλει να ασκήσει ένα δήθεν δικαίωμά του».

Σήμερα, η Αρ. Πελώνη από την πλευρά της «άδειασε» τον υπουργό Ανάπτυξης αναφέροντας μάλιστα ότι «ο πρωθυπουργός έθεσε σαφώς το πλαίσιο στην τοποθέτησή του στη Βουλή την περασμένη Τρίτη. Αφορά τους υγειονομικούς και τους εργαζόμενους σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων».

Όσον αφορά στο πότε επιχειρηματίες στην εστίαση ή στον τουρισμό θα μπορούν να υποδέχονται μόνο εμβολιασμένους, σημείωσε ότι η κυβέρνηση αναμένει τη γνωμοδότηση της Επιτροπής Βιοηθικής για αυτό το ζήτημα το οποίο εγείρει πολλά διλήμματα. «Αυτή είναι μια ζωηρή συζήτηση, απασχολεί και άλλες χώρες, κατατίθενται όλες οι απόψεις», πρόσθεσε η ίδια.

«Όταν όλος ο ενήλικος πληθυσμός έχει πρόσβαση σε εύλογο χρονικό διάστημα στο εμβόλιο που επιθυμεί. Όταν έρθει εκείνη η ώρα θα συζητήσουμε ποιες διευκολύνσεις θα είναι αυτές ή τι κίνητρα πρέπει να δοθούν», επεσήμανε η Αρ. Πελώνη απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ