Το «κύμα οργής» κατά της κυβέρνησης στέλνει τις εκλογές το καλοκαίρι

H 9η Απριλίου είναι πλέον απίθανη ως ημερομηνία εκλογών μετά την τραγωδία των Τεμπών και για τον ίδιο λόγο απίθανη είναι και η 23η Απριλίου καθώς οι πολίτες θα κληθούν να ψηφίσουν έχοντας μεγάλη οργή μέσα τους.

Το πιό πιθανό σενάριο που «ψιθυρίζεται»στο Μαξίμου πλέον είναι οι κάλπες να στηθούν Μάιο.

Οι 21 Μαΐου (ή μια εβδομάδα πριν, στις 14), είναι οι πιο πιθανές ημερομηνίες ενώ αν απαιτηθούν και δεύτερες θα διεξαχθούν στις 2 Ιουλίου.

Ένα δεύτερο επικρατές σενάριο πάντως είναι οι εκλογές να γίνουν και στο βάθος του καλοκαιριού.

Υπάρχει αυτή την στιγμή ένα εκτεταμένο κύμα οργής κατά της κυβέρνησης που τρομάζει το Μαξίμου.

Οι πολίτες απαιτούν δικαιοσύνη και τιμωρία των ενόχων: Για την έλλειψη συστήματος τηλεδιεύθυνσης, για τα άθλια βαγόνια, για τον διορισμό του ακατάλληλου σταθμάρχη για όλους αυτούς που ευθύνονται για το έγκλημα.

Συν τοις άλλοις στις 10 Απριλίου θα γίνουν τα μνημόσυνα των αδικοχαμένων επιβατών της αμαξοστοιχίας του τρόμου.

Υπάρχει κανείς στην κυβέρνηση που να πιστεύει πως οι πολίτες θα νιώθουν θετικά απέναντί της εκείνη την ημέρα;

Το βέβαιον είναι πως οι απώλειες για την κυβέρνηση είναι σημαντικές όπως και για τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς οι πολίτες τον θεωρούν προσωπικά υπεύθυνο για την τραγωδία των Τεμπών.

Το σενάριο της αυτοδυναμίας φαντάζει πλέον πολύ δύσκολο, ενώ ιδιαίτερη ανησυχία στο Μαξίμου προκαλεί το «κίνημα των νέων» κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη, κάτι που φάνηκε χθες στο Σύνταγμα.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο υπάρχουν εισηγήσεις για εκλογές τον Ιούλιο ακόμα και στις 13 Αυγούστου αν κριθεί σκόπιμο, όταν όλοι οι νέοι θα έχουν κανονίσει τις διακοπές τους και θα βρίσκονται σε τουριστικούς προορισμούς.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ