Το «καυτό» δεκαήμερο για τον Μητσοτάκη

Διάστημα έντονων διεργασιών και παρασκηνίου με άρωμα… εκλογών διανύει η χώρα, με τον πρωθυπουργό να κρατά ακόμη κλειστά τα χαρτιά του για την ακριβή ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών και τα σενάρια να δίνουν και να παίρνουν.
Η 9η Απριλίου για προσφυγή στις κάλπες φαίνεται πως είναι η ημερομηνία που έχει «κλειδώσει», οπότε θα ακολουθήσουν στις 14 ή 21/5 οι δεύτερες κάλπες,  η διάλυση της Βουλής αναμένεται στις 10/3, αν και υφίσταται συνταγματικά η δυνατότητα να παραμείνει ανοιχτή έως 15/3, ενώ το τελευταίο – όπως φαίνεται πριν την προκήρυξη των εκλογών – υπουργικό συμβούλιο θα συνεδριάσει την Παρασκευή 3 Μαρτίου.
Αν και δια στόματος του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, το μόνο που έχει ειπωθεί είναι ότι οι εκλογές θα γίνουν την Άνοιξη, πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στο επόμενο 10ήμερο θα γνωστοποιήσει την ημέρα προσφυγής στις κάλπες, χωρίς να αποκλείεται αυτό να γίνει μέσω συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου. Ωστόσο, δεν αποκλείεται ο Κ. Μητσοτάκης να ανακοινώσει την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών μέσω διαγγέλματος ή σε συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κ. Σακελλαροπούλου.

Στις 3/3 η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου

Την Παρασκευή 3/3 αναμένεται η εισήγηση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κ. Χατζηδάκη, προς το Υπουργικό Συμβούλιο για τη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού υπαλλήλων και του κατώτατου ημερομισθίου των εργατοτεχνιτών.Ο κ. Χατζηδάκης μιλώντας στην ΕΡΤ αποκάλυψε ότι την προσεχή Παρασκευή θα κάνει εισήγηση για τον κατώτατο μισθό στο υπουργικό συμβούλιο.

Το «καυτό» δεκαήμερο για τον Μητσοτάκη
Με τον χρόνο να “τρέχει”, το Μαξίμου εστιάζει στις επερχόμενες εκλογές, αλλά και στην ολοκλήρωση του κυβερνητικού έργου.Μέχρι τη διάλυση της Βουλής θα έχει ψηφιστεί μια σειρά από νομοσχέδια, κάποια από τα οποία αποτελούν και προαπαιτούμενα για την εκταμίευση ενός νέου πακέτου κονδυλίων από το Ταμείο Ανάκαμψης.
Μεταξύ αυτών, το νομοσχέδιο – σκούπα του υπουργείου Μεταφορών, αλλά και του υπουργείου Υγείας για το νοσοκομείο “Ελπίδα” και τις μεταμοσχεύσεις.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...