Το εμβολιαστικό «Success Story» της κυβέρνησης καταρρέει

Η μετάλλαξη «Δέλτα» φέρνει στην επιφάνεια την αποτυχία του προγράμματος εμβολιασμού. Μόλις το 38,2% έχει εμβολιαστεί και με τις δυο δόσεις, μόνο το 47% με μια μόλις δόση! Ούτε μια συγγνώμη για τον εφησυχασμό που καλλιεργούσαν κυβέρνηση και μέσα ενημέρωσης και που είναι ένας από τους καλύτερους συμμάχους της πανδημίας!

Του Βασίλη Σκουρή

Λόγια στον αέρα αποδεικνύεται ότι είναι το περίφημο Success Story της κυβέρνησης για τον εμβολιασμό, όπως και οι υποσχέσεις του πρωθυπουργού για τείχος ανοσίας αρχές του καλοκαιριού.

Το καμπανάκι που χτυπά η μετάλλαξη Δέλτα ανάγκασε την κυβέρνηση και κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης που καλλιεργούσαν –δυστυχώς εν γνώσει τους- μια ωραιοποιημένη, πλην όμως ψεύτικη, εικόνα για τον εμβολιασμό στη χώρα μας να αλλάξουν τροπάριο, χωρίς βεβαίως να εξηγήσουν τι άλλαξε από τις …θριαμβολογίες του προηγούμενου διαστήματος.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία μόλις το 47% έχει εμβολιαστεί με μία μόλις δόση, ενώ δεν ξεπερνά το 40% (για την ακρίβεια ανέρχεται στο 38,2%) όσων έχουν εμβολιαστεί και με τις δυο δόσεις και διαθέτουν «πλήρη ανοσία» απέναντι στη μετάλλαξη «Δέλτα»!

Είναι χαρακτηριστικά τα ποσοστά του πληθυσμού που έχει εμβολιαστεί ή έχει προγραμματισμένο ραντεβού για την πρώτη δόση: Προηγούνται τα Ιόνια Νησιά με 57%, ακολουθεί η Αττική με 56% και το Νότιο Αιγαίο με 53%, ενώ το ποσοστό στο Βόρειο Αιγαίο ανέρχεται στο 40%, στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη στο 41%, στη Στερεά Ελλάδα και τη Δυτική Ελλάδα στο 42%, στην Πελοπόννησο, τη Θεσσαλία και την Κεντρική Μακεδονία στο 44%!!! Αυτό ήταν το …Success Story της κυβέρνησης, που τώρα επιτίθεται στους πολίτες και επιχειρεί αντί μιας εκστρατείας αλήθειας για το πρόβλημα και πραγματικής πειθούς μια πολιτική που διχάζει τους πολίτες και που είναι αμφίβολο εάν θα φέρει τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα. Γιατί το ζητούμενο δεν είναι να βρεθούν κάποιοι να τους χρεωθεί τυχόν αρνητικό –και, άρα, καταστροφικό αποτέλεσμα- αλλά να επιτευχθεί το 80-84% ποσοστό διπλού εμβολιασμού που είναι το όριο προκειμένου να μην έχουμε το τέταρτο κύμα με την μετάλλαξη «Δέλτα».

Ο εφησυχασμός και οι θριαμβολογίες που καλλιεργούσαν το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός, αποτέλεσαν έναν από τους καλύτερους συμμάχους της πανδημίας και της εξάπλωσης της μετάλλαξης «Δέλτα» στη χώρα μας. Η διάψευσή τους δεν οδηγεί το μέγαρο Μαξίμου σε μια αυτοκριτική και κυρίως σε μια αλλαγή στάσης, αλλά στην άλλη όψη της ίδιας πολιτικής, τον αυταρχισμό απέναντι στους πολίτες στους οποίους μεταθέτει αποκλειστικά την ευθύνη και στον πολιτικό διχασμό, καθώς ο ίδιος ο πρωθυπουργός κατηγόρησε την αντιπολίτευση και δη την αξιωματική, για …υγειονομικό σαμποτάζ!!! Πράξη χαρακτηριστική της επιλογής του διχασμού και της κομματικοποίησης της υπόθεσης του εμβολιασμού, κάτι που είναι προμήνυμα πολύ αρνητικών εξελίξεων!

Ίσως, πάντως, είναι η ώρα για ανάληψη ευρύτερων πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση του προβλήματος, καθώς σε διαφορετική περίπτωση ίσως η χώρα βρεθεί μπλεγμένη σε ένα τέταρτο κύμα του κορονοϊού, με σημαντικές επιπτώσεις σε όλα τα επίπεδα.

ΠΗΓΗieidiseis.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....