Το έκτρωμα που θα ξηλώσει ο Τσίπρας από την πρώτη ημέρα που θα ξαναγίνει πρωθυπουργός

Τη δέσμευση ότι θα ξηλωθούν από τις πρώτες ημέρες που θα αναλάβει μια νέα προοδευτική κυβέρνηση τα ηνία της χώρας οι εμβληματικές αλλαγές της κυβέρνησης Μητσοτάκη – ασφαλιστικό, πτωχευτικός νόμος, σφαγή των εισακτέων στα ΑΕΙ και απλήρωτα 10ωρα – διατύπωσε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας στη συζήτηση για το νομοσχέδιο Χατζηδάκη για την επικουρική ασφάλιση.

«Αυτό το έκτρωμα που φέρατε σήμερα θα ξηλωθεί την πρώτη ημέρα της διακυβέρνησης από μια νέα προοδευτική κυβέρνηση» διατράνωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. «Και το ασφαλιστικό και ο πτωχευτικός και η σφαγή των εισακτέων και τα απλήρωτα 10ωρα θα ξηλωθούν αλλά δεν θα ξεχαστούν. Θα είναι πάντοτε υπενθύμιση ότι μια κυβέρνηση αλαζόνων, σε δύσκολες στιγμές για την κοινωνία, έκανε τον φόβο και τον πόνο του ελληνικού λαού ευκαιρία για να πλουτίσουν κάποιοι λίγοι, οι εκλεκτοί και οι φίλοι. Αυτή θα είναι η μόνη σας υστεροφημία» υπογράμμισε.

«Σήμερα η Βουλή καλείται να ψηφίσει ένα νομοσχέδιο που συνιστά ύβρη στις σημερινές και τις επόμενες γενιές Ελληνίδων και Ελλήνων», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας. Μίλησε για «άλλη μία βαθιά αντικοινωνική πράξη μιας κυβέρνησης και ενός πρωθυπουργού που σε αυτές τις κρίσιμες ώρες, δεν ξέρουν πού πατούν και πού βρίσκονται και το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να υλοποιούν ένα πολιτικό σχέδιο εξυπηρέτησης μεγάλων συμφερόντων σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος και της κοινωνικής πλειοψηφίας».

Ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση «της άκρας δεξιάς», ενώ χαρακτήρισε «αδύναμο και ακατάλληλο» τον πρωθυπουργό, προειδοποιώντας χαρακτηριστικά πως «η πτώση του θα είναι ραγδαία και απότομη, και η πρόσκρουση θα γίνει με πάταγο».

Αναφερόμενος στον ανασχηματισμό, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. έκανε λόγο για το «μεγαλύτερο φιάσκο που έχει υποπέσει ποτέ πρωθυπουργός της χώρας», ενώ ειδικότερα για την προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη να παγιδεύσει τον Ευάγγελο Αποστολάκη μίλησε για «κραυγαλέα περίπτωση πολιτικού αμοραλισμού» και «πράξη πολιτικής αγυρτείας».

«Ο κ. Μητσοτάκης ποτέ δεν επεδίωξε την πολιτική συναίνεση, παρά επιχείρησε με επικοινωνιακά κόλπα και τεχνάσματα να δημιουργήσει εντυπώσεις διεμβολισμού των πολιτικών αντιπάλων και υφαρπαγής στελεχών, φτάνοντας στο απώτατο όριο κατρακύλας και αυτοεξευτελισμού» είπε χαρακτηριστικά. «Αντί για πρόταση σε συνεννόηση σχεδίασε πρόσκληση αποστασίας. Μια πράξη που το όνομα Μητσοτάκης έχει γίνει πολιτικά συνώνυμο» τόνισε. Μίλησε δε για άλλη μια φορά για κυβέρνηση «σε αποδρομή» και έναν πρωθυπουργό «σε βέρτιγκο» που με κάθε του δήλωση δείχνει πόσο μακριά είναι από τις αγωνίες των πολιτών αυτής της χώρας.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις που γνωρίζει ο Στέφανος Κασσελάκης

Του Νίκου Τσαγκρή Εν αρχή ην ο λόγος και Θεός...