Το άγνωστο άγριο παρασκήνιο: Η όχι και τόσο αθώα επανεμφάνιση του Καρατζαφέρη – Τα ονόματα που θα προσεγγίσει ο Μητσοτάκης

Ένα άγνωστο παρασκήνιο υπάρχει γύρω από την επανεμφάνιση του Γιώργου Καρατζαφέρη στο προσκήνιο το οποίο αποκαλύπτει ο Μαξιμιλιανός στο bankingnews.gr.


Ο ίδιος είχε αποτραβηχτεί χρόνια από την πολιτική δημοσιότητα, είχε κλείσει το κόμμα και είχε σταματήσει ακόμα και να παρεμβαίνει στο κανάλι του, το ART TV.

Τα γλυκόλογα Καρατζαφέρη για Μητσοτάκη

Μέχρι που λίγο πριν τις εθνικές εκλογές, επανεμφανίζεται και αρχίζει να μιλάει με πολύ θετικά σχόλια για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ισχυρίζεται ότι είναι ο «πολιτικός του αιώνα» και ότι τα επιχειρηματικά συμφέροντα προσπαθούν με την υπόθεση των υποκλοπών να τον κοντύνουν πολιτικά, ώστε να τον ελέγξουν.

Προσπάθεια να κοντύνει τους αντιπάλους της ΝΔ

Ωστόσο, είπε πολλά και για τους αντιπάλους του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως ο Κυριάκος Βελόπουλος της Ελληνικής Λύσης.
Για τον Βελόπουλο, υποστήριξε ότι ήταν πασόκος και κατά λάθος έγινε δεξιός, θέλοντας να δείξει ότι περισσότερο είναι έμπορος παρά πολιτικός της δεξιάς.
Δεν ακούμπησε τους πρώην του ΛΑΟΣ που είναι στην ΝΔ βασικοί υπουργοί (Βορίδης, Άδωνις, Πλεύρης)- που κάποτε έλεγε προδότες- θεωρώντας τώρα τους δεξιούς πολιτικούς.

Θα κόψει πόντους από τη Ελληνική Λύση;

Η επανεμφάνισή του, λένε οι καλά γνωρίζοντες το παρασκήνιο, έγινε για να βοηθήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη από τα δεξιά της ΝΔ και, κυρίως, να κόψει τη φόρα στην Ελληνική Λύση.
Για το θέμα Κασιδιάρη, θα φέρει τη γνωστή νομοθετική ρύθμιση.
Το Μαξίμου γνωρίζοντας ότι έχει διαρροές στα δεξιά του από όλα τα κόμματα, θέλησε να αξιοποιήσει τις ευρύτερες συμμαχίες του.
Έτσι πρόσωπα που γνώριζαν τον Γιώργο Καρατζαφέρη μετέφεραν τη θέληση Μητσοτάκη για στήριξη.

Παλιά η ιστορία Μητσοτάκη-Καρατζαφέρη

Θυμίζουμε για τους λάτρεις της πολιτικής ιστορίας, τον Καρατζαφέρη έφερε στην Νέα Δημοκρατία ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, πατέρας του σημερινού Πρωθυπουργού και τον «έδιωξε» από τη Νέα Δημοκρατία ο Κωσταντίνος Καραμανλής, όταν χαρακτήρισε Σαλώμη τον τότε συνεργάτη του Κ. Καραμανλή, τον Άρη Σπηλιωτόπουλο.
Έφτασε στο σημείο, μάλιστα, να προτείνει το 2004 για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Κ. Μητσοτάκη αλλά ο τότε πρωθυπουργός επέλεξε τον στενό συνεργάτη του Ανδρέα Παπανδρέου, Κάρολο Παπούλια, μία κίνηση που «έστειλε» πολλούς δεξιούς στον Καρατζαφέρη… Και όχι μόνο.

Θα προσεγγιστούν και άλλοι δεξιοί

Το τέλος του ΛΑΟΣ ήρθε όταν συγκυβέρνησε με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ με πρωθυπουργό τον Λουκά Παπαδήμο όταν ψηφιζόταν το δεύτερο μνημόνιο.
Τότε ήταν που είχαμε και άνοδο της Χρυσής Αυγής, αφού πλέον ο δεξιός κόσμος ήθελε να δώσει τη ψήφο του σε ένα αντισυστημικό κόμμα και όχι στο ΛΑΟΣ που τα είχε βρει με το «σύστημα»…
Δεν είναι ο μόνος «δεξιός» από τους παλιούς που έχει επιστρατευτεί.
Στη ΝΔ έχουν επανέλθει στελέχη που είχαν φύγει εδώ και καιρό, όπως ο Γιώργος Βουλγαράκης ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχει προσεγγιστεί και ο Βύρωνας Πολύδωρας, ο λεγόμενος «Σαμουράι» της ΝΔ.
Βέβαια, όπως μάθαμε, η επανεμφάνιση Καρατζαφέρη έχει «χαλάσει» τους κεντροαριστερούς που έχει πλέον η Νέα Δημοκρατία. Και δεν είναι και λίγοι. Το μισό ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι είναι μέσα στη ΝΔ, σε θέσεις υπουργών.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...