Τι ψηφίζει την Κυριακή η νέα Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ – Οι κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής θα εισάγει το κόμμα σε νέα φάση με το βλέμμα στις επόμενες εκλογές, καθώς στα θέματα της ημερήσιας διάταξης θα είναι η εκλογή γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αλλά και Πολιτικής Γραμματείας.

Μεταξύ άλλων αναμένεται να συζητηθούν οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις σε σχέση με την ακρίβεια, τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής και τις διεθνείς εξελίξεις. Θα γίνει ο απολογισμός της πορείας του κόμματος και της πρόσφατης εσωκομματικής εκλογικής διαδικασίας. Αναμένεται επίσης να αποφασιστεί η στρατηγική του κόμματος και τα επόμενα βήματα που θα κάνουν εφικτό τον στόχο της πολιτικής αλλαγής.

Θα τεθούν έτσι οι άξονες με βάση τους οποίους θα κινηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. το επόμενο διάστημα, που αναμένεται θερμό, καθώς τα σενάρια για εκλογές ή ανασχηματισμό έρχονται, διαψεύδονται, αλλά παραμένουν σταθερά στο τραπέζι του δημόσιου διαλόγου.

  • Θα εκλέξει γραμματέα του κόμματος και αναπληρώτρια γραμματέα αν ο γραμματέας είναι άνδρας και αναπληρωτή γραμματέα αν ο γραμματέας είναι γυναίκα, όπως πλέον προβλέπεται από το νέο καταστατικό του κόμματος.
  • Θα εκλέξει Πολιτική Γραμματεία , όπως μετονομάζεται το νυν Πολιτικό Συμβούλιο.
  • Με ενδιαφέρον αναμένονται οι επιλογές του Αλέξη Τσίπρα για τον εκπρόσωπο Τύπου αλλά και οι όποιες αλλαγές στους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους και πιθανόν και στους τομεάρχες, καθώς το ανοιχτό ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών αρχές του φθινοπώρου ενδέχεται να φρενάρει τις ανακατατάξεις στη Βουλή.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ