Τι φοβάται η κυβέρνηση: Οι σημαντικές ημερομηνίες για το καλοκαίρι

Προβληματισμός και κατήφεια επικρατεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα στο Μέγαρο Μαξίμου καθώς τα στοιχεία του ευρωβαρόμετρου δείχνουν ότι η κυβέρνηση έχει χάσει την εμπιστοσύνη των πολιτών οι οποίοι εμφανίζονται ιδιαίτερα δυσαρεστημένοι από τους χειρισμούς του κυβερνώντος κόμματος.

Οι πληροφορίες λένε ότι οι συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στα στοιχεία που αφορούν την οικονομική κατάσταση της χώρας (το 81% των πολιτών πιστεύουν πως τους επόμενους 12 μήνες η κατάσταση στην οικονομία δεν θα βελτιωθεί (6η χειρότερη επίδοση στην Ε.Ε.) αλλά και στο γεγονός ότι το 71% δηλώνει πως δεν εμπιστεύεται την κυβέρνηση ενώ θετικά εκφράστηκε μόνο το 28%.

Με αυτά τα στοιχεία και ορατή πλέον την αγωνία των πολιτών για το αύριο η κυβέρνηση εμφανίζεται να έχει ρίξει όλα της τα χαρτιά στον εμβολιασμό των πολιτών και στο άνοιγμα του τουρισμού.

Είναι μάλιστα τέτοια η αγωνία των κυβερνητικών στελεχών να παρουσιάσουν ότι το σχετικό πρόγραμμα πηγαίνει άριστα που χωρίς κανένα λόγο κάνουν αλχημείες αλλοιώνοντας τους πραγματικούς αριθμούς, όπως καταγγέλλουν τουλάχιστον τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Η κριτική που δέχονται έχει να κάνει με το γεγονός ότι δεν υπάρχει λογική στο να προσθέτουν τα ποσοστά όσων έχουν ολοκληρώσει την διαδικασία των εμβολιασμών με αυτούς που έχουν κάνει μόνο τη μία δόση ή απλώς έχουν κλείσει ραντεβού.

Προφανώς όμως και αυτό εντάσσεται στην όλη διαδικασία για το άνοιγμα του τουρισμού καθώς μέχρι στιγμής τα πράγματα δεν δείχνουν να πηγαίνουν ιδιαίτερα καλά σε αυτό τον τομέα.

Πραγματικό χαστούκι για την κυβέρνηση ήταν άλλωστε η απόφαση των Βρετανών να κατατάξει στο πορτοκαλί και όχι στο πράσινο την Ελλάδα στέλνοντας ένα μήνυμα και σε άλλες χώρες ότι η χώρα μας δεν είναι ένας απόλυτα ασφαλής προορισμός.

Την Παρασκευή πάντως με φόντο τον Ναό του Ποσειδώνα, σε γνωστό ξενοδοχείο του Σουνίου, ο υπουργός Τουρισμού παρουσιάζει τη νέα καμπάνια του Ε.Ο.Τ. που έχει κεντρικό σύνθημα «All you want is Greece».

Από την επομένη – δηλαδή το Σάββατο 15 Μαΐου – έχει προγραμματιστεί και η απελευθέρωση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων.

Την ίδια μέρα αναμένεται να καταργηθεί το click away και το click in shop και να επιτρέπεται η ελεύθερη, φυσική παρουσία στα καταστήματα. Συγκεκριμένος αριθμός ατόμων στο εσωτερικό, ανάλογα με τα τ.μ. του καταστήματος.

Επίσης αναμένεται κατάργηση SMS, τουλάχιστον, σε πρώτη φάση, για το λιανεμπόριο, και διεύρυνση του ωραρίου κυκλοφορίας ως τις 24:00, ενώ ως τα τέλη του μήνα αναμένεται η πλήρης κατάργηση του μέτρου.

Στις 17 Μαΐου επαναλειτουργούν οι αθλητικές ακαδημίες ενώ στις 21 ανοίγουν και τα θερινά σινεμά, με μία μόνο προβολή, και στις 28 Μαΐου ξαναμπαίνουν στη ζωή μας οι συναυλίες και οι θεατρικές παραστάσεις, πάντα σε υπαίθριους χώρους.

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθεί και το χρονοδιάγραμμα για catering – δεξιώσεις, με πιθανότερο σενάριο να δοθεί το “πράσινο φως” για τις αρχές Ιουνίου.

Ως το τέλος του μήνα αναμένεται να ανοίξουν και τα γυμναστήρια, με αυστηρά μέτρα προστασίας και υποχρεωτικά self test.

ΠΗΓΗtopontiki.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....