Τι σηματοδοτεί η πρώτη δεκάδα της νέας Κεντρικής Επιτροπής – Οι επόμενες κινήσεις του Τσίπρα

Στις επόμενες κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα μετά την επανεκλογή του στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και την ανάδειξη νέας Κεντρικής Επιτροπής εστιάζει το ενδιαφέρον της η Κουμουνδούρου. 


Τόσο η υψηλή συμμετοχή στις κάλπες για τον Πρόεδρο σε συνδυασμό με την… εγγραφή 110.000 νέων μελών όσο και η σύνθεση της νέας Κεντρικής Επιτροπής αποτελούν στοιχεία ισχυροποίησης του Αλέξη Τσίπρα στην απόφασή του να ολοκληρώσει τη διαδικασία μετασχηματισμού του κόμματος που ούτως ή άλλως γίνεται πιο ανοιχτό, συμμετοχικό, μαζικό και δημοκρατικό με τις αλλαγές που εγκρίθηκαν στο Καταστατικό του.


Η πρώτη δεκάδα της νέας Κεντρικής Επιτροπής αποτελείται από στελέχη της νέας γενιάς κάτι που υποδηλώνει την διάθεση των μελών για στήριξη των πιο νέων προσώπων και συγχρόνως της πολιτικής κατεύθυνσης που έχει χαράξει ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος. 


Θα μπορούσε κανείς να πει ότι ανεξάρτητα από τις «αποχρώσεις» τους οι δέκα πρώτοι της Κεντρικής Επιτροπής συγκροτούν το λεγόμενο προεδρικό μπλοκ που φαίνεται πως τουλάχιστον στις κάλπες της Αττικής έχει επικρατήσει με πολύ υψηλό ποσοστό έναντι της «Ομπρέλας».


Είναι μία δεκάδα στην οποία δεν εντάχθηκε κανένα στέλεχος της ιστορικής ηγεσίας και απαρτίζεται από την ηγεσία της Κίνησης Μελών, τους στενούς συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, πασοκογενή στελέχη που έχουν ενσωματωθεί στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ασφαλώς από μία έντονη γυναικεία εκπροσώπηση με την εκλογή των Ρένα Δούρου, Έφης Αχτσιόγλου και Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου. 


Από την ανάλυση των επίσημων αποτελεσμάτων της Κεντρικής Επιτροπής θα φανούν και οι συσχετισμοί των δυνάμεων των επιμέρους τάσεων καθώς και τα ποσοστά που κατέγραψε η Ομπρέλα πανελλαδικά αλλά και στην περιφέρεια. Τα ηγετικά στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης βρέθηκαν κυρίως στη δεύτερη δεκάδα σε ό,τι αφορά την σειρά κατάταξης.
Μετά την οριστικοποίηση των αποτελεσμάτων θα πρέπει να συγκληθεί η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος για να εκλέξει ενδεχομένως και τον γραμματέα της.


Ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του και οι πληροφορίες επιμένουν ότι δεν έχει συζητήσει το θέμα ούτε με τον σημερινό γραμματέα Δημήτρη Τζανακόπουλο. Ενδιαφέρον παρουσιάζει ασφαλώς και η σύνθεση των νέων οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...