Τι σημαίνει για το Μαξίμου η αποχώρηση του Κώστα Καραμανλή από την πολιτική

Η αποχώρηση του Κώστα Καραμανλή από την πολιτική ζωή, πέρα από το ότι δημιούργησε αίσθηση, έφερε και πονοκέφαλο στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 24 ώρες πριν δημοσιοποιήσει ο πρώην πρωθυπουργός την απόφασή του ότι δε θα είναι ξανά υποψήφιος στην Α΄ Θεσσαλονίκης, είχε επικοινωνήσει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον είχε ενημερώσει για τις προθέσεις του.

«Θα σεβαστώ την απόφασή σου» φέρεται να του είπε ο πρωθυπουργός, παρά το γεγονός ότι αντιλαμβανόταν πλέον πως το πρόβλημα στη Βόρεια Ελλάδα θα είναι ιδιαίτερα σοβαρό για το κυβερνών κόμμα.

Κι αυτό γιατί όλες οι πρόσφατες μετρήσεις δείχνουν ότι η διαφορά της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ στη Βόρεια Ελλάδα κινείται περίπου στο 2%, ενώ ο Κυριάκος Βελόπουλος και η «Ελληνική Λύση» κυμαίνονται γύρω στο 8%, με ανοδική τάση.

Φυσικά, η απόφαση του Κώστα Καραμανλή δεν ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ άνθρωποι που γνωρίζουν πολύ καλά τον Κώστα Καραμανλή υποστηρίζουν ότι ο πρώην πρωθυπουργός, παρά τις όποιες διαφωνίες του με την κυβέρνηση Μητσοτάκη, δε θα επιχειρήσει να της δημιουργήσει πρόβλημα και να χρεωθεί την απώλεια της αυτοδυναμίας.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ