Τι λένε στον ΣΥΡΙΖΑ για τις δημοσκοπήσεις που ανεβάζουν ΚΙΝΑΛ και Ανδρουλάκη

Το πολιτικό στίγμα που θα δώσει ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛΛ περιμένουν να δουν στον ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να αποφασίσουν πώς θα τον αντιμετωπίσουν. Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα ισχυρίζονται ωστόσο ότι η λογική «και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ», που κράτησε όλο το τελευταίο διάστημα ενόψει των εσωκομματικών εκλογών ο Νίκος Ανδρουλάκης, δεν μπορεί να συνεχιστεί, αφού τα προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες είναι πολλά και δυσεπίλυτα.

Με δεδομένο ακόμα ότι στο Κίνημα Αλλαγής υπάρχουν διαμορφωμένες δυο τάσεις – αυτή του Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος φλερτάρει με την Κεντροδεξιά, και η άλλη του Γιώργου Παπανδρέου, που κλείνει το μάτι στην Κεντροαριστερά – οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα υποστηρίζουν ότι ο νέος πρόεδρος θα αναγκαστεί γρήγορα να επιλέξει στρατόπεδο.

«Ο κ. Ανδρουλάκης θα κριθεί στην πράξη και στα μείζονα προβλήματα που απασχολούν την κοινωνία. Μέχρι στιγμής δεν έχει δώσει στίγμα, δεν έχει πάρει θέση, δεν έχει προσδιορίσει στρατηγική, ιδεολογική τοποθέτηση» λένε τα στελέχη της Κουμουνδούρου.

Οι συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για την ώρα δεν έχουν μεγάλες προσδοκίες για μια ενδεχόμενη συνεργασία με τον Νίκο Ανδρουλάκη, καθώς δεν ξεχνούν ότι ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛΛ είναι πολιτικό παιδί του Κώστα Σημίτη και φίλος του Ευάγγελου Βενιζέλου και της Άννας Διαμαντοπούλου. Πολιτικών που είναι ορκισμένοι εχθροί του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι ίδιοι άνθρωποι δεν ξεχνούν ακόμα ότι, τον Μάρτιο του 2020, είχε ζητήσει με παρέμβασή του την απομάκρυνση του Αλέξη Τσίπρα από τις συνεδριάσεις των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, κίνηση που σκέπτεται να κάνει και τώρα.

Σήμερα, πάντως, οι δύο άνδρες αναμένεται να βρεθούν στην προπαρασκευαστική σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, όπου δεν αποκλείεται να έχουν και ένα πρώτο τετ α τετ για τα ευρωπαϊκά θέματα.

Στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι οι επόμενες δημοσκοπήσεις θα δείξουν ενισχυμένο το ΚΙΝΑΛΛ, αφού, όπως λένε, αυτό γίνεται πάντα ύστερα από μια εσωκομματική διαδικασία. Θεωρούν όμως ότι τα πρώτα ασφαλή συμπεράσματα για τη δυναμική του ΚΙΝΑΛΛ θα τα έχουν γύρω στον Μάρτιο, οπότε θα έχει καταλαγιάσει ο ενθουσιασμός για την εκλογή του νέου προέδρου και θα έχει φανεί προς τα πού θέλει να πάει το κόμμα ο Ανδρουλάκης.

Φυσικά στην Κουμουνδούρου δεν υποβαθμίζουν το γεγονός ότι ο Ανδρουλάκης έχει μεγάλη δυναμική στην Κρήτη, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές είχε καταφέρει να συγκρατήσει πολύ τις δυνάμεις του, αντίθετα με άλλες περιοχές. Τα εκλογικά στοιχεία της εσωκομματικής αναμέτρησης στο ΚΙΝΑΛΛ αναμένεται άλλωστε να μελετηθούν διεξοδικά από τους εκλογολόγους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης το επόμενο διάστημα.

(Με πληροφορίες από το topontiki.gr)

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ