Τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ για υποχρεωτικό εμβολιασμό και διαχωρισμό στην εστίαση (vid)

Χωρίς αστερίσκους, ερωτηματικά ή υποσημειώσεις ο Αλέξης Τσίπρας ανέπτυξε πλήρως την θέση του κόμματός του σε σχέση με τις εξελίξεις περί την πανδημία που αφορούν την υποχρεωτικότητα στους εμβολιασμούς και τους περιορισμούς που επιβάλλει η κυβέρνηση στους ανεμβολίαστους πολίτες αφαιρώντας κάθε δυνατότητα παρερμηνείας.


Πρώτα απ’ όλα δήλωσε την εμπιστοσύνη του στην επιστήμη συζητώντας χθες, Τρίτη στο γραφείο του στη Βουλή με δύο διακεκριμένους επιστήμονες που… έχουν ασχοληθεί διεξοδικά με την πανδημία του κορονοϊού, στέλνοντας το μήνυμα πως ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και ακούει προσεκτικά την επιστημονική άποψη και σέβεται την επιστημονική γνώση. 


Μετά την συνάντησή του με την καθηγήτρια επιδημιολογίας Αθηνά Λινού και τον επικεφαλής της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων Σωτήρη Τσιόδρα ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε πως είναι απέναντι στην λογική των διαχωρισμών, της κοινωνικής έντασης και της διχόνοιας λέγοντας πως «είναι κίνδυνοι που οφείλουμε να αποτρέψουμε».


Ήταν όμως πολύ πιο αναλυτικός στη συνέντευξη που έδωσε το πρωί της Τρίτης 13 Ιουλίου, στο Ράδιο Θεσσαλονίκη με την ευκαιρία της περιοδείας του στην βορειοελλαδική πρωτεύουσα και την ομιλία του στη δυτική πλευρά της πόλης. Σύμφωνα με όσα είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία συμφωνεί με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στους υγειονομικούς και σε συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού. Και για λόγους προστασίας των ίδιων των γιατρών αλλά και για την προστασία των ασθενών τους, όπως εξήγησε. Όμως διαφωνεί κάθετα με την λογική του υποχρεωτικού εμβολιασμού στο γενικό πληθυσμό, καθώς όπως είπε μπορεί να οδηγήσει σε καταστάσεις κοινωνικού αυτοματισμού και κοινωνικού κανιβαλισμού. 


Σε ό,τι αφορά τα μέτρα που αφορούν τους κλειστούς χώρους και τους περιορισμούς στους ανεμβολίαστους και πάλι ο Αλέξης Τσίπρας ήταν σαφής. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ λέει όχι στον διαχωρισμό σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους θεωρώντας ότι είναι μέτρο που μπορεί να δημιουργήσει ένταση στην ελληνική κοινωνία. Αναπτύσσοντας τη συλλογιστική του ανέφερε ότι με τη μετάλλαξη Δέλτα όπως έχει δείξει και η εμπειρία του Ισραήλ ακόμη και ο εμβολιασμένος πολίτης μπορεί να νοσήσει και να κολλήσει, ακόμη και να μεταδώσει τον ιό. Επομένως είναι επιστημονικά λάθος να τού δημιουργείται η αίσθηση ότι μπορεί να είναι χαλαρός.


Ο Αλέξης Τσίπρας θεωρεί ότι μπορούν να υπάρχουν διευκολύνσεις για τους εμβολιασμένους πολίτες πχ να έχουν πρόσβαση σε ένα θέαμα με την επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού, όμως διαφωνεί με το να στερείται αυτή η δυνατότητα στον ανεμβολίαστο, ο οποίος όπως εξήγησε μπορεί να μην εμβολιάζεται για ειδικούς λόγους υγείας. Προτείνει να μπορεί να έχει πρόσβαση σ’ ένα θέαμα ενδεχομένως με ένα rapid test αρνητικό. Εξάλλου, όπως τονίζει «ο αυταρχικός αποκλεισμός που μάς γυρίζει σε άλλα καθεστώτα, στερείται και βάση νομιμότητας συνταγματικής». Επανέλαβε επίσης με ξεκάθαρο τρόπο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι υπέρ του εμβολιασμού και συγχρόνως υπέρ της χρήσης μάσκας.


Σε ό,τι αφορά το θέμα Πολάκη κι αν οι απόψεις του δυσκολεύουν τον ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι το κόμμα του έχει συλλογικές αποφάσεις, ξεκάθαρη γραμμή «αλλά δεν είναι κόμμα που αποκλείει τις απόψεις στο εσωτερικό του. Δεν έχουμε δημοκρατικό συγκεντρωτισμό, όπως είχαν παλαιότερα κομμουνιστικά κόμματα». Σε άλλο σημείο είπε ότι «δεν είναι πειραματικό το εμβόλιο», όπως υποστηρίζει ο Π. Πολάκης, όμως είπε ότι έχει δίκιο (το στέλεχος) στο ότι η φάση Γ δεν ολοκληρώθηκε. «Η ανθρωπότητα όμως δεν είχε την πολυτέλεια να περιμένει και την ολοκλήρωση της φάσης Γ στον πλανήτη δεν υπάρχει η πολυτέλεια να περιμένει κανείς»

ΠΗΓΗethnos.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μαύρα μαντάτα για τον Μητσοτάκη από την Εκκλησία και το Άγιο Όρος

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου.Μαύρα μαντάτα έρχονται από...