Τι θα κρίνει τον νικητή στο ΚΙΝΑΛ – Το μεγάλο πρόβλημα που θα έχει ο Ανδρουλάκης αν εκλεγεί

Απόσπασμα από όσα γράφει ο Βασίλης Σκουρής στο ieidiseis.gr:

Aπό το πρωί της Κυριακής στις κάλπες τα μέλη και οι φίλοι του Κινήματος Αλλαγής προκειμένου να αναδείξουν το νέο πρόεδρο του κόμματος. Ο Ν. Ανδρουλάκης συγκέντρωσε την πρώτη Κυριακή 99.120 ψήφους, ποσοστό 36,88%, ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου έλαβε 75.183 ψήφους, ποσοστό 27,97%.

Ο πρώην πρωθυπουργός καλείται να καλύψει μια διαφορά 23.937 ψήφων, πράγμα αν όχι αδύνατον πάρα πολύ δύσκολο, πολύ περισσότερο καθώς ο τρίτος στη σειρά υποψήφιος, ο Ανδρέας Λοβέρδος με 69.827 ψήφους (25,98%) έχει ταχθεί αναφανδόν υπέρ του Νίκου Ανδρουλάκη. Πολύ περισσότερο καθώς οι ψηφοφόροι του Α. Λοβέρδου στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι αντι-παπανδρεϊκοί.

Σημασία έχει δε τι θα πράξουν οι 24.668 ψηφοφόροι των Παύλου Χρηστίδη (8.733 ψήφοι -3,25%), Παύλου Γερουλάνου (8.027-2,99%) και Χάρη Καστανίδη (7.908 ψήφοι-2,94%): Οι ίδιοι δεν έδωσαν γραμμή, η πλειοψηφία των ψηφοφόρων τους υπήρξε φιλικά προσκείμενοι προς τον Γιώργο Παπανδρέου, η παράσταση νίκης του Νίκου Ανδρουλάκη ωστόσο ενδέχεται να ανατρέψει τα έως τώρα δεδομένα.

Αν, πάντως, την Κυριακή εκλεγεί ο Νίκος Ανδρουλάκης, θα μπει αμέσως στα «δύσκολα»: Την Τρίτη θα κληθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα να αναδείξει πρόεδρο, καθώς ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν είναι βουλευτής…

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ