Τεράστια η έκπληξη του Αμερικανού Πρέσβη για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην ελληνοαμερικανική συμφωνία

Ο Τζέφρι Πάιατ εξέφρασε -εμμέσως πλην σαφώς- δυσφορία για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο ζήτημα της ελληνοαμερικανικής συμφωνίας.

Έκπληκτος δηλώνει ο Τζέφρι Πάιατ από τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο ζήτημα της συμφωνίας Ελλάδας-ΗΠΑ, ενώ απέφυγε να κάνει προβλέψεις για την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Μιλώντας αρχικά για τη συμφωνία ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα τόνισε: “Ήταν μια πολύ σημαντική εβδομάδα στις σχέσεις των ΗΠΑ με την Ελλάδα, μια πολύ επιτυχημένη εβδομάδα, και θέλω να μιλήσω για τη συμφωνία αλλά θα έριχνα επίσης τους προβολείς σε όλα όσα κάναμε με τον στρατηγικό διάλογο, επειδή αντικατοπτρίζει πραγματικά την εξαιρετική πρόοδο που έχουμε κάνει στη σχέση των ΗΠΑ με την Ελλάδα τα τελευταία δύο χρόνια. Σχετικά με τη συμφωνία, έχω μάλιστα εδώ ένα υπογεγραμμένο αντίγραφο”.

Ειδικότερα, σε συνέντευξη που έδωσε στον ΣΚΑΙ, ο κ. Πάιατ είπε για τον ΣΥΡΙΖΑ: “Μένω έκπληκτος, γιατί έχω πει στο παρελθόν πως αυτή η αναγέννηση των αμυντικών σχέσεων Ελλάδας – ΗΠΑ ξεκίνησε πραγματικά κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Τα τέσσερα μέρη που συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε ως μέρος της αμυντικής συμφωνίας, είναι μέρη που εντοπίστηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, Ξεκινήσαμε να λειτουργούμε στη Λάρισα, στην Αλεξανδρούπολη και το Στεφανοβίκειο κατά τη διάρκεια της περιόδου ΣΥΡΙΖΑ. Η Ελλάδα είναι δημοκρατία, όπως και οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι δημοκρατία. Και ο ρόλος της αντιπολίτευσης είναι να αντιτίθεται. Αλλά γνωρίζω επίσης από τις συνομιλίες μου με τον Πρόεδρο του κόμματος κ. Τσίπρα, με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Κατρούγκαλο, ο οποίος, θυμάστε, ήταν στην προεδρία του πρώτου Στρατηγικού Διαλόγου Ελλάδας – ΗΠΑ το 2018, και άλλων στο κόμμα, ότι κατανοούν τη σημασία της στρατηγικής σχέσης Ελλάδας-ΗΠΑ και μοιράζονται αυτή τη δέσμευση. Και θα ήθελα να τονίσω στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι οι όροι που χρησιμοποιούνται στη συμφωνία δεν είναι διαφορετικοί”.

Μίλησε και επίσης για το μέλλον λέγοντας ότι “αυτό όμως που μπορώ να σας πω είναι ότι γνωρίζω πως ο Πρωθυπουργός Μητσοτάκης, ο Υπουργός Εξωτερικών Δένδιας, ο Υπουργός Άμυνας κ. Παναγιωτόπουλος, όλοι κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούν ώστε να συνεχίσουμε αυτό το κλίμα “ηρεμίας”. Είναι σημαντικό για όλους μας, ειδικά καθώς επικεντρωνόμαστε στην ανάκαμψη από την πανδημία, συνεχίζοντας την προσέλκυση ξένων επενδύσεων και ειλικρινά, την παράταση της τουριστικής περιόδου.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...