Τεράστια η πτώση της ΝΔ στις κυλιόμενες δημοσκοπήσεις – Σοκ σε Μαξίμου και ΜΜΕ της διαπλοκής από την ανατροπή

Απώλειες που φτάνουν τις πέντε ποσοστιαίες μονάδες κατέγραψαν οι κυλιόμενες δημοσκοπήσεις που πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, όπως αποκαλύπτει η Kontranews.

Γι΄ αυτό ο μηχανισμός προπαγάνδας της κυβέρνησης και τα συστημικά μέσα ενημέρωσης απέφυγαν να δημοσιοποιήσουν τα αποτελέσματα τα οποία έχουν προκαλέσει πανικό στο Μαξίμου.

Ακόμα χειρότερα είναι τα ποιοτικά στοιχεία που αποκαλύπτουν ότι η σχέση της κυβέρνησης με την κοινωνία έχει αρχίσει να ραγίζει σηματοδοτώντας, την αντίστροφη μέτρηση και το τέλος της πολιτικής κυριαρχίας της Νέας Δημοκρατίας.

Οι ατυχείς χειρισμοί στην υπόθεση Αποστολάκη κλόνισαν στην κυριολεξία και τη σχέση της κυβέρνησης με το ακροατήριο της Νέας Δημοκρατίας.

Οι ψηφοφόροι της Δεξιάς θεωρούν προσβλητικό το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός δεν βρήκε ένα άξιο στέλεχος προερχόμενο από την παράταξη της Ν.Δ. να τοποθετήσει στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και κατέφυγε στην επιστράτευση ενός υπουργού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι η πρώτη φορά που οι δημοσκοπήσεις εμφανίζουν μια προβληματική κατάσταση στο κυβερνών κόμμα που δεν αποκλείεται να πάρει χαρακτηριστικά ραγδαίας φθοράς η οποία αναγκαστικά θα προκαλέσει εξελίξεις.

Το Μαξίμου στρέφει τώρα την προσοχή του στην ομιλία του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Σε περίπτωση κατά την οποία οι εξαγγελίες δεν σταματήσουν τη φθορά τότε αναγκαστικά θα αναζητηθούν πρωτοβουλίες στρατηγικού χαρακτήρα.

Σε μια τέτοια περίπτωση οι εκλογές μπορεί να προκύψουν ως αυτοεκπληρούμενη προφητεία.

Για να προλάβουν την κατρακύλα της ΝΔ στο Μαξίμου αναγκαστικά θα καταφύγουν στο τελευταίο όπλο που διαθέτουν: Αυτό της προσφυγής στη λαϊκή ετυμηγορία.

Βέβαια οι εκλογές μπορεί να καταλήξουν σε περιπέτεια για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ αλλά αυτό που προέχει για το Μαξίμου είναι να μην προλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ και μετεξελιχθεί σε πλειοψηφικό ρεύμα στην κοινωνία.

Αυτοί που προτείνουν να στηθούν να λες το συντομότερο δυνατόν προβάλλουν και μια σειρά από επιχειρήματα.

Το κύμα ακριβείας που πρόκειται να κορυφωθεί τον Οκτώβριο όταν θα περάσουν οι αυξήσεις των πρώτων υλών στην κατανάλωση μπορεί να προκαλέσει επικίνδυνες παρενέργειες.

Πεντακόσια προϊόντα αναμένεται να αυξηθούν κατά 30%, ενώ οι τιμές σε καύσιμα, φυσικό αέριο και ρεύμα, θα εξανεμίσουν το εισόδημα των νοικοκυριών.

Τους επόμενους μήνες η χώρα μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη με νέα προσφυγικά κύματα από το Αφγανιστάν.

Με δεδομένη την απόφαση της Τουρκίας να εργαλειοποιήσει το προσφυγικό δεν αποκλείεται να έχουμε έναν υβριδικό πόλεμο στα σύνορα.

Σε κάθε περίπτωση οι εξελίξεις θα προκαλέσουν περαιτέρω φθορά στην κυβέρνηση με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη.

Δεν είναι τυχαίο ότι στον πρόσφατο ανασχηματισμό ο πρωθυπουργός αποφάσισε να περιχαρακώσει τη Νέα Δημοκρατία τοποθετώντας στην κυβέρνηση στελέχη που προέρχονται από τη λεγόμενη σκληρή Δεξιά όπως τον Α. Πλεύρη.

Όλα δείχνουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκρότησε μια εκλογική κυβέρνηση και το ερώτημα που τίθεται είναι πότε θα στήσει κάλπες.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...