Τελευταία δημοσκόπηση: «Έμπλεξαν» άσχημα Μητσοτάκης και Τσίπρας…

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα και το είπαν τα πλέον επίσημα χείλη: ο πρωθυπουργός της χώρας γνωστοποίησε πως η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές ή τον Απρίλιο ή τον Μάιο.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφερόταν, φυσικά, στις πρώτες εκλογές, καθώς θυμίζουμε πως πλέον έχουμε την απλή αναλογική και είναι αδύνατον κάποιο κόμμα να «βγάλει» αυτοδυναμία εξ αρχής, καθώς αυτό θα μεταφραζόταν στο 51%- νούμερο ασύλληπτο.

Τα πράγματα ωστόσο γίνονται ολοένα και πιο δύσκολα τόσο για την Νέα Δημοκρατία όσο και για τον ΣΥΡΙΖΑ, μετά τα ευρήματα της τελευταίας δημοσκόπησης.

Εξηγούμαστε: στην χθεσινή (19/1) δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του MEGA, η Νέα Δημοκρατία παρουσιάζεται μπροστά με σχεδόν 9 μονάδες από την αξιωματική αντιπολίτευση, ένα νούμερο που θα προκαλέσει τεράστια έκπληξη αν επιβεβαιωθεί στις κάλπες, καθώς στην παρούσα φάση η διαφορά των δύο κομμάτων είναι περίπου στο μισό.

Ωστόσο, το θέμα μας δεν είναι η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τα πιο… πίσω- εκεί, δηλαδή, που οι εταιρίες δημοσκοπήσεων δεν πέφτουν σχεδόν ποτέ έξω. Τα τελευταία στοιχεία αναφέρουν λοιπόν πως πάμε για βουλή 7 κομμάτων (!), καθώς τόσο το ΜέΡΑ25 όσο και το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη δίνονται στα πέριξ του 3.5%.

Περιττό ν’ αναφερθεί πως είναι ντροπή για τη δημοκρατία το ποσοστό του Ηλία Κασιδιάρη, όμως ούτε αυτό είναι το ζητούμενο στο παρόν κείμενο. Σε περίπτωση που μπούνε πράγματι 7 κόμματα στην Βουλή (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΚΚΕ-Ελληνική Λύση-ΜέΡΑ25-Έλληνες για την πατρίδα) τότε αυτομάτως γίνεται σχεδόν αδύνατη η αυτοδυναμία ακόμα και μετά τη 2η εκλογική διαδικασία!

Κι αυτό γιατί με 6 κόμματα εντός το ποσό της αυτοδυναμίας κυμαίνεται λίγο πάνω από το 38%, ενώ με 7… εκτοξεύεται αρκετά πάνω από το 40%.

Τι σημαίνει αυτό;

Κυβέρνηση μόνο με συνεργασίες. Κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε…

ΠΗΓΗinstanews.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...