Τα «ψίχουλα» της κυβέρνησης αναβάλλουν τις πρόωρες κάλπες – Δεν μειώνονται οι διαρροές «γαλάζιων» ψηφοφόρων

Του Βασίλη Σκουρή

Κυρίαρχη πλέον είναι η άποψη που διαμορφώνεται σε ηγετικούς κύκλους του κυβερνώντος κόμματος πως μετά τα «μέτρα-ψίχουλα» που ανακοινώθηκαν από τον πρωθυπουργό οδηγούν σε αναστολή των σκέψεων για στήσιμο κάλπης τον Μάιο!

Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού, άλλωστε, όπως ο ίδιος παραδέχτηκε, είναι μακριά από τις ανάγκες των πολιτών, που πλήττονται από μεγάλα και συνεχόμενα κύματα ακρίβειας, τα περισσότερα εκ των οποίων «ήρθαν για να μείνουν» στην ελληνική κοινωνία.

«Δυσκολευόμαστε πλέον να αντιμετωπίσουμε τη δυσαρέσκεια και τη γκρίνια των ψηφοφόρων μας στα μέρη που επισκεπτόμαστε, οι περισσότεροι μας περιμένουν με το λογαριασμό του ρεύματος στο χέρι», λένε «γαλάζιοι» βουλευτές που, ανεξαρτήτως τι θα υποστηρίξουν δημοσίως, εμφανίζονται προβληματισμένοι με το ύψος του πακέτου μέτρου που εξαγγέλθηκε.

Το Μαξίμου θα στρέψει πλέον τις ελπίδες του σε τυχόν διευκολύνσεις προς τα κράτη-μέλη ή και σε μέτρα που τυχόν λάβουν οι Βρυξέλλες στην προσεχή Σύνοδο Κορυφής (24 και 25 Μαρτίου), ενώ θα οξύνει ακόμα περισσότερο την πόλωση με την αξιωματική αντιπολίτευση, σε μια εμφανή προσπάθεια να μειωθούν οι διαρροές των «γαλάζιων» ψηφοφόρων.

Πολιτικοί κύκλοι χαρακτηρίζουν ως «απέλπιδα προσπάθεια» τυχόν προσφυγή από τον πρωθυπουργό στις κάλπες τον Μάιο, ενώ κάποιοι, μέσα στην αμηχανία που επικρατεί, αναρωτιούνται μήπως επιχειρηθεί αιφνιδιασμός τον …Απρίλιο-αν και παραδέχονται ότι μια τέτοια εξέλιξη θα είναι «αυτοκτονική» για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Είναι δε χαρακτηριστικό πως οι διαρροές από κυβερνητικά στελέχη για προσφυγή στις κάλπες στοχεύουν στο να «σφίξουν τα …γάλατα» στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος, ώστε να μην εξωτερικευθεί η δυσαρέσκεια που υπάρχει.

Οι ίδιοι κύκλοι παραδέχονται πως ο νέος σχεδιασμός του Μαξίμου είναι πλέον για εκλογές τον Σεπτέμβριο, δεν αποκλείουν όμως πως και αυτός μπορεί να μείνει στα χαρτιά, καθώς το πιθανότερο ενδεχόμενο (και πάντα υπό τις παρούσες συνθήκες) είναι ούτε τότε να υπάρχουν συνθήκες νικηφόρας αναμέτρησης.

Είναι δε πλέον πως οι διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού για κάλπες στο τέλος της τετραετίας μπορεί να εξελιχθούν σε «αυτοεκπληρούμενη προφητεία», έστω και αν υπάρχει το μειονέκτημα της μη ύπαρξης περαιτέρω χρόνου για διορθωτικά μέτρα εάν οι σχεδιασμοί που υπάρξουν δεν επιτύχουν. Για να δούμε…

ΠΗΓΗieidiseis.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...