Τα χρέη της Νέας Δημοκρατίας μπαίνουν στο μικροσκόπιο της Κουμουνδούρου!

Τα χρέη της Νέας Δημοκρατίας μπαίνουν στο μικροσκόπιο της Κουμουνδούρου! Οι αποκαλύψεις σχετικά με την εκτίναξη του ήδη τεράστιου χρέους του κυβερνώντος κόμματος στα ύψη και μάλιστα κατά επιπλέον 118 εκατομμύρια ευρώ στο… διάστημα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέλαβε την ηγεσία της γαλάζιας παράταξης προκαλούν πολλά ερωτηματικά στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

H αξιωματική αντιπολίτευση δεν προτίθεται να προσπεράσει το θέμα, αλλά θα το διατηρήσει ψηλά στην ατζέντα της και μέσω κοινοβουλευτικών τροπολογιών και ασκώντας πιέσεις στην Νέα Δημοκρατία ζητώντας της να δώσει απαντήσεις για τα φουσκωμένα χρέη της. Ήδη ο Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό για τα «φέσια» της Νέας Δημοκρατίας αναφορικά με την εκτόξευσή τους στα τέσσερα χρόνια προεδρίας του κ. Μητσοτάκη.

Όπως προκύπτει από τους ισολογισμούς της ΝΔ που επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός αυξάνει κάθε χρόνο κατά τουλάχιστον 30 εκατομμύρια ευρώ τα χρέη της ΝΔ σε τράπεζες κι έτσι μέσα σε τέσσερα χρόνια δημιούργησε χρέη που φθάνουν το 1/3 του συνόλου ενώ τα υπόλοιπα 2/3 δημιουργήθηκαν συνολικά σε 42 χρόνια. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία τα τελευταία τέσσερα χρόνια επί θητείας Μητσοτάκη τα χρέη της ΝΔ έχουν αυξηθεί κατά 118 εκατομμύρια ευρώ και πλέον στο σύνολο αγγίζουν τα 342 εκατομμύρια ευρώ. «Εμείς στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία έχουμε κάθε λόγο να αναζητήσουμε απαντήσεις για το θέμα όχι μόνο γιατί ως κόμμα έχουμε εξοφλήσει το δάνειό μας αλλά κυρίως γιατί πρόκειται για χρήματα επί της ουσίας του ελληνικού λαού που αντί να επιστραφούν και να μειωθούν τα χρέη συνεχώς αυξάνονται» λένε στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σημειώνουν πως ο Κ. Μητσοτάκης έχει το θράσος να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για ανεπάρκεια, την ώρα που όχι μόνο έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια, όχι μόνο ρύθμισε το χρέος, όχι μόνο δημιούργησε με χρηστή διαχείριση το μαξιλάρι των 37 δισ. ευρώ που έσωσε τη χώρα από την χρεοκοπία στην πανδημία, αλλά δεν χρωστάει στις τράπεζες ούτε μισό ευρώ! Σημειωτέο πως με βάση τους υπολογισμούς στα γαλάζια χρέη προστίθενται ετησίως περί τα 30 εκατομμύρια ευρώ «μία αύξηση που έχει την υπογραφή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, από την ημέρα που έγινε πρόεδρος του κόμματος μέχρι σήμερα» αναφέρουν παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην Κουμουνδούρου δεν αντιστέκονται στον πειρασμό να θυμίσουν πως το «χρεοκοπημένο κόμμα που μάς κυβερνά» ψήφισε τον πτωχευτικό που πετάει νοικοκυριά από τα σπίτια τους και βγάζει στο σφυρί περιουσίες και πρώτες κατοικίες ακόμη και φυσικών προσώπων. Παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σημειώνουν με νόημα πως προκύπτουν σοβαρά πολιτικά ερωτήματα που σχετίζονται με την ίδια τη λειτουργία της Δημοκρατίας: Με δάνεια 342 ευρώ προς τις τράπεζες που αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο, η κυβέρνηση της ΝΔ για ποιον νομοθετεί; Για τα συμφέροντα των πολιτών ή για τα συμφέροντα των πιστωτών της, οι οποίοι μπορούν ανά πάσα στιγμή να κάνουν απαιτητές τις υποχρεώσεις της ΝΔ; Η αξιωματική αντιπολίτευση θα σηκώσει το θέμα των γαλάζιων χρεών ταυτόχρονα με την επίθεση που θα εξαπολύσει στην κυβέρνηση για το νομοσχέδιο για τα εργασιακά που κατατέθηκε στη Βουλή.

Συνάντηση Τσίπρα με τη διοίκηση της ΑΔΕΔΥ

Ο Αλέξης Τσίπρας θα συμμετάσχει την Πέμπτη στην πανελλαδική απεργία απέναντι στο νομοσχέδιο «ολετήρα», όπως το χαρακτηρίζουν, για τα εργασιακά, ενώ σήμερα (Τρίτη) θα έχει συνάντηση με την διοίκηση της ΑΔΕΔΥ. Επίσης την Τετάρτη θα έχει επαφές με νέους που εργάζονται σε χώρους (πχ τράπεζες) που δημιουργούν επισφαλείς θέσεις εργασίας. Η Κουμουνδούρου σχολιάζει πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάτω από την πίεση της κοινωνικής αντίδρασης και κατακραυγής για τις αντεργατικές ρυθμίσεις που προωθεί εντείνει καθημερινά την παραπληροφόρηση και τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας.

Ενώ, εξηγεί, ο κ. Χατζηδάκης έχει παρουσιάσει το εργασιακό νομοσχέδιο και δηλώνει καθημερινά ότι ο εργαζόμενος θα δουλεύει δέκα ώρες χωρίς πρόσθετη αμοιβή και θα πληρώνεται τις δύο επιπλέον ώρες με ρεπό, η κυβέρνηση αγανακτεί με την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία υποτιμώντας τους ίδιους τους εργαζόμενους.

ΠΗΓΗethnos.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ