Τα μηνύματα που στέλνει ο Αλέξης Τσίπρας στον Μητσοτάκη

Επίθεση σε όλα τα μέτωπα και με ιδιαίτερα επικριτικούς τόνους εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ βάζοντας σταθερά στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.


Ο Αλέξης Τσίπρας που επανέλαβε χθες από την Λέσβο ότι “η κλεψύδρα της κυβέρνησης έχει γυρίσει” έθεσε προ των ευθυνών του τον πρωθυπουργό για το ζήτημα του “πόθεν έσχες” του σχολιάζοντας πως δεν τηρεί τους κανόνες. “Αν τον κ. Μητσοτάκη δεν τον… συμφέρει να είναι υποχρεωμένος να αποδεικνύει πόθεν αποκτήθηκε η περιουσία του, ας αλλάξει το νόμο, αλλά όχι να παρανομεί” ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο ραδιόφωνο “ΣτοΝησί” με την επισήμανση: 


“Είναι ατιμωτικό να λες ψέματα για να αποδείξεις ότι δεν παρανόμησες”. Πρόσθεσε δε με νόημα: “Φανταστείτε τί θα συνέβαινε αν εγώ ως πρωθυπουργός ή αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέκρυπτα από τη δήλωσή μου στοιχεία από την περιουσία μου ή έδινα ψεύτικα στοιχεία. Εδώ νοίκιασα ένα σπίτι κι έγινε πρώτο θέμα στις ειδήσεις”.


Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έβαλε όμως στο κάδρο των ευθυνών τον κ. Μητσοτάκη και για την υπόθεση της μη βράβευσης του διασώστη Ιάσονα Αποστολόπουλου. Αφήνοντας ίσως για πρώτη φορά αιχμές για την Προεδρία είπε ότι “δεν την τιμά να ρίχνει την ευθύνη αλλού ή να απομειώνει τις θεσμικές αρμοδιότητες που την αφορούν” για να σημειώσει πως “είναι ηλίου φαεινότερο ότι ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης παρενέβη για να υπάρξει αυτή η εξέλιξη”. Ομοίως, ο Αλέξης Τσίπρας άσκησε φοδρή κριτική στο πρόσωπο του πρωθυπουργού και για την διαχείριση της πανδημίας, χαρακτηρίζοντάς την παιδαριώδη. Καταλόγισε στον Κ. Μητσοτάκη πως κάθε φορά που καταγράφεται αύξηση κρουσμάτων ρίχνει την ευθύνη στους πολίτες και κάθε φορά που έχουμε ύφεση πανηγυρίζει ότι νίκησε τον κορονοϊό, κάνοντας λόγο για “ανόητη στάση”.


Εκ παραλλήλου ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία εντείνει την πολιτική αντιπαράθεση και στο θέμα του κατώτατου μισθού κάνοντας λόγο για εμπαιγμό και προσβολή των εργαζομένων. Η αύξηση κατά 2% με απόφαση της κυβέρνησης του κατώτατου συνιστά μία αύξηση 52 λεπτών στο ημερομίσθιο ή 13 ευρώ σε μηνιαία βάση. Την ώρα μάλιστα που οι εργαζόμενοι υφίστανται ήδη μειώσεις στους μισθούς τους λόγω του εργασιακού του κ. Χατζηδάκη και έρχονται αντιμέτωποι με το κόστος της προωθούμενης ιδιωτικοποίησης της επικουρικής ασφάλισης, όπως επεσήμανε και η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Ο κατώτατος μισθός θα έπρεπε να είναι ήδη στα 751 ευρώ και σήμερα να συζητάμε την αύξηση του στα 800 ευρώ, όπως έχει δεσμευτεί ο ΣΥΡΙΖΑ, συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Νάσος Ηλιόπουλος.


Μέσα σ’ αυτό το σκηνικό σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με επικεφαλής τον πρόεδρό της Αλέξη Τσίπρα κατέθεσε χθες τροπολογία για την κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής στα Πανεπιστήμια, κάτι που ούτως ή άλλως αποτελεί δέσμευση του Αλέξη Τσίπρα για την περίοδο που ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας.

ΠΗΓΗethnos.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις που γνωρίζει ο Στέφανος Κασσελάκης

Του Νίκου Τσαγκρή Εν αρχή ην ο λόγος και Θεός...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...