Τα δύο τελευταία «δώρα» Μητσοτάκη

Στη σιωπηλή πλειοψηφία, η οποία δεν εκφράζεται μέσω των δημοσκοπήσεων, στηρίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία τις ελπίδες τους για κατάληψη της πρώτης θέσης στις επερχόμενες εκλογές.

Όπως σημειώνουν στην αξιωματική αντιπολίτευση, υπάρχουν πολλοί… προοδευτικοί πολίτες, ιδίως νέοι, οι οποίοι είτε δεν επιθυμούν να καταγραφούν από τα ραντάρ των δημοσκοπικών εταιρειών είτε αυτά τα ραντάρ δεν στρέφονται καθόλου πάνω τους.

Μέχρι, πάντως, τις εκλογές, επισημαίνουν στην Κουμουνδούρου, θα δούμε πολλές προβοκάτσιες προκειμένου να επιτευχθεί η αναβίωση του αντί- ΣΥΡΙΖΑ μετώπου που χάρισε στον Κυριάκο Μητσοτάκη την πρωθυπουργία το 2019.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσουν και τη διαστρέβλωση δημόσιας τοποθέτησης του Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο οποίος δεν μίλησε για αποκλειστική συνεργασία με το ΜέΡΑ 25, απλώς επανάλαβε τη γραμμή του κόμματος για άνοιγμα σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένου του κόμματος του Γιάνη Βαρουφάκη.

Μέχρι, πάντως, να κλείσει η Βουλή στα τέλη Ιουλίου στον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν πως η κυβέρνηση θα θελήσει να περάσει δύο ακόμα μεγάλα «δώρα» στους «χορηγούς» της.

Το πρώτο αφορά το νέο νόμο- πλαίσιο για τα ΑΕΙ, ο οποίος έχει ξεσηκώσει φοιτητές και καθηγητές, ενώ το δεύτερο νομοσχέδιο σχετίζεται με τις ΣΔΙΤ στο χώρο της υγείας.

Στο ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, αναρωτιούνται αν θα επιλέξει τελικώς ο κ. Μητσοτάκης, εν μέσω μιας παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου, να φέρει προς ψήφιση δύο νομοσχέδια που δημιουργούν κοινωνικές εντάσεις.

Όσον αφορά, εξάλλου, τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων επιδιώκεται επιτάχυνση στη συγκρότησή τους και το 80% αυτών να έχουν συμπληρωθεί μέχρι τα μέσα Ιουλίου και να μείνουν μόνο οι εκκρεμότητες του ψηφοδελτίου Επικρατείας και οι εμβληματικές υποψηφιότητες τις οποίες έχει αναλάβει και θα ανακοινώσει ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας αφού προκηρυχθούν οι εκλογές.

Την ίδια ώρα, επικρατεί μεγάλη ικανοποίηση για τη μαζική συμμετοχή στις εκδηλώσεις καλωσορίσματος των νέων μελών οι οποίες πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα με την παρουσία τοπικών βουλευτών, ενώ στην περιφέρεια μεταβαίνουν και κεντρικά στελέχη προκειμένου να μεταδώσουν το μήνυμα νίκης στις εκλογές.

Αυτές οι εκδηλώσεις αναμένεται να συνεχιστούν και καθ’ όλη τη διάρκεια του Ιουλίου.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις που γνωρίζει ο Στέφανος Κασσελάκης

Του Νίκου Τσαγκρή Εν αρχή ην ο λόγος και Θεός...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....