Τα δύο «προβλήματα» της κυβέρνησης στο δρόμο για την κάλπη

Το γεγονός ότι οι αυξήσεις που δόθηκαν στους συνταξιούχους -και στις οποίες είχε επενδύσει ιδιαίτερα η κυβέρνηση- δεν έφεραν την προσδοκώμενη επικοινωνιακή ανάταση στο κυβερνών κόμμα χτύπησε κόκκινο στο Μέγαρο Μαξίμου.

Δεδομένου μάλιστα ότι πάνω από 900.000 συνταξιούχοι δεν πήραν ούτε ένα ευρώ παραπάνω στην σύνταξη τους δημιούργησε μεγάλη δυσαρέσκεια στους ανθρώπους τις τρίτης ηλικίας, καθώς το Μέγαρο Μαξίμου είχε δημιουργήσει μεγάλες προσδοκίες, γύρω από αυτό το θέμα.

Οι πληροφορίες λένε ότι οι συνεργάτες του πρωθυπουργού αναζητούν σε συνεργασία με τα στελέχη του Οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης δημοσιονομικό χώρο για να δώσουν έστω ένα επίδομα το οποίο μάλιστα θα το βαπτίσουν δώρο εν όψη του Πάσχα.

Δηλαδή η κυβέρνηση εμφανίζεται ν’ ακολουθεί την τακτική του ΣΥΡΙΖΑ την οποία μάλιστα έχει επικρίνει ιδιαίτερα με την λογική ότι πήρε μέτρα για τους συνταξιούχους την τελευταίας στιγμή δηλαδή, πριν στηθούν οι κάλπες του 2019.

Το δεύτερο μεγάλο πρόβλημα της κυβέρνησης είναι οι νέοι ψηφοφόροι οι οποίοι ανέρχονται στους 420.000. Είναι οι γεννημένοι από το 2004 και μετά, δηλαδή οι μαθητές που τα τελευταία χρόνια βρέθηκαν απέναντι στις αλλαγές που έκανε η κυβέρνηση στην Παιδεία αφήνοντας πολλούς υποψηφίους εκτός Πανεπιστημίων.

Να σημειωθεί ότι με την ελάχιστη βάση εισαγωγής έμειναν πέρσι εκτός Πανεπιστημίων 25.000 μαθητές οικογενειών εργαζομένων, ανέργων, αγροτών και μη προνομιούχων.

Δημοσκόποι, επικοινωνιολόγοι και αναλυτές έχουν επιστρατευθεί από την ΝΔ για να βρουν το κουμπί μέσα από το οποίο θα μπορούσε ο πρωθυπουργός να προσεγγίσει την νέα γενιά.

Οι μεταρρυθμίσεις της Νίκης Κεραμέως έχουν επηρεάσει ιδιαίτερα την κοινωνική ομάδα των μαθητών, αλλά και τις οικογένειες τους, δεδομένου ότι πέρυσι χιλιάδες μαθητές αναγκάστηκαν να πάνε σε ιδιωτικά Κολλέγια πληρώνοντας την φοίτηση τους.

Στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν λοιπόν ότι παρά το προβάδισμα που έχουν στις δημοσκοπήσεις έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, τα πράγματα θα κριθούν στην τελική ευθεία για τις κάλπες δεδομένου ότι οι αναποφάσιστοι είναι ακόμα σε υψηλά ποσοστά, σε διψήφιο αριθμό.

Παράλληλα και παρά τα όσα υποστηρίζουν δημοσίως τα κυβερνητικά στελέχη ότι δηλαδή η υπόθεση των υποκλοπών και τα φαινόμενα διαφθοράς δεν έχουν επηρεάσει την κυβέρνηση, η πρόσφατη δημοσκόπηση της MRB έδειξε ακριβώς τι αντίθετο.

Μετά την ακρίβεια που ήταν πρώτη στα προβλήματα των πολιτών με ποσοστό 86,2% ακολουθούσαν τα ζητήματα της διαφθοράς (81,81), η εγκληματικότητα με ποσοστό 74,3%, τα ελληνοτουρκικά (68,3% ) και οι υποκλοπές σε ποσοστό 48,3%.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...