Τα γεμάτα στάδια του Τσιπρα…

Ενώ σήμερα στις 18.30 το απόγευμα ο Αλέξης Τσίπρας ετοιμάζεται να μιλήσει σε συγκέντρωση στο «Ιβανώφειο» της Θεσσαλονίκης, στην Κουμουνδούρου δεν κρύβουν την ικανοποίησή τους για τα «γεμάτα στάδια». 


Τα χαμόγελα είναι διάχυτα από την προσέλευση και τον δυναμισμό του κόσμου που προσέρχεται, δίχως καν αν έχει αρχίσει επισήμως η… προεκλογική περίοδος όπως και η αντίστοιχη δραστηριότητα του ΣΥΡΙΖΑ.

Η σημερινή συγκέντρωση που έχει προγραμματιστεί για σήμερα στην Θεσσαλονίκη, είναι το τρίτο μέρος των δυναμικών δημόσιων παρεμβάσεων του Αλέξη Τσίπρα σε τρείς μεγάλες πόλεις της χώρας. Προηγήθηκε η συγκέντρωση στο Περιστέρι την πρώτη ημέρα του Φεβρουαρίου ενώ ακολούθησε η συγκέντρωση στo κλειστό γήπεδο του Απόλλωνα στην Πάτρα. Αμφότερες οι διοργανώσεις είχαν – όπως λένε στην Κουμουνδούρου- εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία. 

Η προσέλευση του κόσμου ξεπέρασε τις προσδοκίες των διοργανωτών, αναδεικνύοντας όχι μόνον την προεκλογική δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και την σχέση που φαίνεται να έχει οικοδομήσει με την κοινωνία. Ενδεικτικό θεωρείται ότι στο κλειστό του Περιστερίου η προσέλευση ήταν μεγαλύτερη από τις …δυνατότητες του χώρου που επιλέχθηκε, με αποτέλεσμα να γεμίσουν και τα τμήματα του γηπέδου που ήταν πίσω από την εξέδρα στην οποία μιλούσε ο Αλέξης Τσίπρας.
Ως «πολιτικό τεκμήριο» της παρεμβατικότητας που έχουν αυτές οι συγκεντρώσεις, στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν τις έντονες αντιδράσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Δια του κυβερνητικού εκπροσώπου έχει επιχειρήσει να εμφανίσει την οργάνωση συγκεντρώσεων με ομιλητή των Αλέξη Τσίπρα ως «στοιχείο πόλωσης». Δείγμα του πόσο «ενοχλητική» μπορεί να γίνει η επίδραση του πολιτικού λόγου του ΣΥΡΙΖΑ.


Προοπτική διακυβέρνησης
Σε αντίθεση με τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς κεντρικό στοιχείο των δύο – έως στιγμής -ομιλιών του Αλέξη Τσίπρα, όσο και αυτής που θα γίνει σήμερα στην Θεσσαλονίκη, είναι η ανάδειξη του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ. 
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αν και απαριθμεί το αρνητικό νομοθετικό έργο της κυβέρνησης, όσο και τις πρακτικές υπονόμευσης της δημοκρατίας με το «Σκάνδαλο των Υποκλοπών», αντιπαρατάσσει μία πολιτική διέξοδο που ενσωματώνεται σε ένα συγκεκριμένο κυβερνητικό πρόγραμμα


Αναλαμβάνει συγκεκριμένες δεσμεύσεις για το «τι θα κάνει» η προοδευτική διακυβέρνηση που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ τόσο στο επίπεδο των «πρώτων ημερών» όσο και σε βάθος 4ετίας. Ιδιαίτερη απήχηση φαίνεται να έχουν τόσο οι θέσεις του για την ανακούφιση των πλειοψηφικών κοινωνικών στρωμάτων (εργαζόμενοι, μεσαία τάξη, συνταξιούχοι, αγρότες) από την ακρίβεια, όσο και οι προτάσεις για την αναγέννηση του κράτους δικαίου, με έμφαση στην καταπολέμηση της διαφθοράς. Σημαντική καταγράφεται η παρουσία της νεολαίας με τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει σειρά προτάσεων για τα ζητήματα της παιδείας, της ανεργίας αλλά και της αναζήτησης στέγης για τα νέα ζευγάρια.

Αιχμές

Πάντως ο Αλέξης Τσίπρας έως στιγμής στις ομιλίες του δεν παραλείπει τις αναφορές στα τρέχοντα ζητήματα της πολιτικής επικαιρότητας και των πολιτικών ισορροπιών. Χαρακτηριστική ήταν η φράση του στην Πάτρα σύμφωνα με την οποία «δε μπορούμε να φανταστούμε πώς είναι δυνατόν το κόμμα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου να έχει στόχο να συνεργαστεί με τη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη, του κ. Βορίδη, του κ. Πλεύρη, του κ. Γεωργιάδη και εσχάτως και του κ. Καρατζαφέρη». Μια διατύπωση – αιχμή για το ΠΑΣΟΚ και μάλιστα στην γεννέτειρα του ιδρυτή του. Στην σημερινή του ομιλία, αναμένεται να υπάρξουν αναφορές στον τρόπο διαχείρισης από την κυβέρνηση, της κακοκαιρίας.


Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά debate
Αυτά ενώ μέσα σε αυτή την εβδομάδα αναμένονται περισσότερες εξελίξεις στον προεκλογικό σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ. Κυρίως μέσω των συνεδριάσεων των οργάνων του κόμματος για την ανάδειξη των ψηφοδελτίων. 
Αυτά ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να επιμένει για την κατά μέτωπο αντιπαράθεση του Αλέξη Τσίπρα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μέσω μίας δημόσιας ανταλλαγής απόψεων και θέσεων που θα έχει την μορφή debate. Αυτό θεωρείται στην Κουμουνδούρου ως η κατάλληλη απάντηση στην κυβερνητική προσέγγιση που επιμένει ότι το δίλλημα των εκλογών είναι «Μητσοτάκης ή Τσίπρας».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...