Τέλος και ο Λοβέρδος στο ΠΑΣΟΚ

Τον αποκλεισμό του Ανδρέα Λοβέρδου από τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ, εφόσον κριθεί από την ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη ότι δρα με προσωπική στρατηγική, προανήγγειλε εμμέσως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.

Στη σκιά των εξελίξεων σχετικά με την υπόθεση διαφθοράς στις Βρυξέλλες και την έρευνα για την εμπλοκή της ευρωβουλευτή Εύας Καϊλή, η συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022, έλαβε διαφορετική τροπή, περιλαμβάνοντας μηνύματα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη για μηδενική ανοχή σε ζητήματα ηθικής τάξης αλλά και για δραστική πολιτική αντιμετώπιση προς όσους δεν ακολουθούν τις αποφάσεις της παράταξης και κινούνται στη βάση προσωπικών στρατηγικών. Ουσιαστικά, ο Νίκος Ανδρουλάκης απηύθυνε προειδοποίηση προς στελέχη που διαφοροποιούνται από την επίσημη γραμμή της Χαριλάου Τρικούπη,στο δρόμο προς τις εκλογές και έχουν προσωπική στρατηγική -οι εκτιμήσεις θεωρούν ότι η “καμπάνα” χτυπά για τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Λοβέρδο και ενδεχομένως για άλλα στελέχη της λεγόμενης “δεξιάς πτέρυγας”- ότι δεν θα ενταχθούν στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ κατά τις επερχόμενες εθνικές εκλογές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά την εισηγητική του ομιλία ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος το βράδυ της Παρασκευής διέγραψε την Εύα Καϊλή άμεσα, μόλις έφτασαν οι πρώτες πληροφορίες από το Βέλγιο για την υπόθεση διαφθοράς, ξεκαθάρισε ότι για ζητήματα ηθικής τάξης η απάντηση θα είναι ακαριαία , όπως στην περίπτωση Καϊλή. Παράλληλα, όμως, ως προς την πολιτική στάση μελών και στελεχών στην πορεία προς τις κάλπες ξεκαθάρισε ότι όσοι δεν θέλουν να συστρατευτούν στηρίζοντας τις αποφάσεις και τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ, δεν θα είναι στην πρώτη γραμμή του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές.

«Δεν θα ανεχθώ καμία προσωπική στρατηγική που βάζει το εγώ πάνω από το συλλογικό συμφέρον, την ενότητα και την προοπτική της παράταξης. Συμπεριφορές που φρενάρουν τη δυναμική του κινήματός μας μετά τον περσινό Δεκέμβρη , δεν θα είναι σε καμία περίπτωση ανεκτές. Είμαστε μία ανάσα πριν από την έναρξη της προεκλογικής περιόδου και αυτή η μεγάλη μάχη απαιτεί από όλους να στρατευτούμε ενωμένοι ώστε το ΠΑΣΟΚ να επιτύχει να καταστεί εκ νεόυ ο κύριος εκφραστής της πλειοψηφίας των προοδευτικών πολιτών. Όποιος δεν έχει διάθεση για κοινούς αγώνες να είστε σίγουροι ότι δεν θα είναι στην πρώτη γραμμή του κινήματος», ανέφερε με έμφαση ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού και προέδρου της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη για την στάση του απέναντι στο ζήτημα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων, σημειώνοντας ότι «σκοτάδι βαθύ είναι η τακτική της ΝΔ για να μην αποκαλυφθεί τίποτα σχετικά με τις υποκλοπές μέχρι τις επερχόμενες εκλογές». Ταυτόχρονα, κατηγόρησε ότι η ΝΔ χρησιμοποίησε την Εύα ΚΑϊλή σαν “δούρειο ίππο” την Εύα Καϊλή και μάλιστα ετοιμαζόταν για μεταγραφή αεροδρομίου…Ωστόσο, δεν άφησε στο απυρόβλητο και τον ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με επιλογές του κατά την περίοδο διακυβέρνησής του.

Προτού ξεκινήσει η συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής (ΚΠΕ), με θέμα την παρουσίαση του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ, στις συζητήσεις των στελεχών του ΠΑΣΟΚ στα πηγαδάκια κυριαρχούσε το σκάνδαλο διαφθοράς στο ευρωκοινοβούλιο περί διαφθοράς, με τον προβληματισμό διάχυτο για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η υπόθεση Καϊλή στο εκλογικό αποτύπωμα του ΠΑΣΟΚ. Η συνεδρίαση διεξήχθη με την παρουσία και των γραμματέων των Νομαρχιακών Επιτροπών και των νέων γραμματέων στους Τομείς του ΠΑΣΟΚ.

Στο άνοιγμα της συνεδρίασης, ο Γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Σπυρόπουλος επεσήμανε ότι το πρόγραμμα θα είναι ο “φάρος” με τον οποίο το ΠΑΣΟΚ θα πορευτεί προς τις εκλογές, με την πολιτική στο προσκήνιο, με Αρχές, ήθος και με προτεραιότητα την προσφορά στον τόπο.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...