Σφοδρή επίθεση του Αλέξη Τσίπρα στον Μητσοτάκη: «Eίστε ο πρώτος πρωθυπουργός που αποτελεί παράγοντας αστάθειας για τον τόπο»

Σκληρή αντιπαράθεση αναμένεται μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής, στο πλαίσιο της προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την κοινωνική πολιτική.

«Δεν άκουσα τις λέξεις ακρίβεια, δεν είπατε βενζίνη, δεν είπατε πληθωρισμός, δεν είπατε σκευωρία. Δεν ξέρω από που να ξεκινήσω. Μας είπατε ότι νόμος είναι ο νόμος του εργάτη» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Και συνέχισε: «Δεν έχει άγνοια το κοινό. Εμάς μας αρέσει να λέμε ο λαός που δεν θέλετε εσείς. Έχει ισχυρό πρόσημο και φορτίο. Έδιωξε τύραννους, καθιέρωσε την ελευθερία και έθεσε τα θεμέλια της προόδου. Τι μας είπατε σήμερα. Ο κόσμος μιλά για την πρώτη προεκλογική αναμέτρηση. Δεν ξέρω αν έχουν δίκιο, αυτό που ξέρω είναι ότι παίζετε μια προπαγάνδα. Στο καζίνο του καθεστώς σας γίνονται παιχνίδια. Σήμερα να δώσετε επιτέλους απαντήσεις. Θαρρώ ότι είστε ο πρώτος πρωθυπουργός που αποτελεί παράγοντας αστάθειας για τον τόπο. Εμείς ζητάμε εδώ και 6 μήνες εκλογές γιατί η χώρα οδηγείται σε μεγάλο αδιέξοδο. Κάθε μέρα που περνάει φορτώνεται με περισσότερα βάρη τη χώρα. Να σταματήσετε να μαδάτε τη μαργαρίτα. Δεν το βλέπετε ότι δεν προχωράει έτσι; Δεν βλέπετε τους βουλευτές σας που ξέρουν ότι ένας στους δύο δεν θα εκλεγεί. Αν τα βλέπετε σας καλώ να μιλήσετε τη γλώσσα της αλήθειας. Ποιος θα περίμενε ότι τόσο σύντομα μέσα σε 10 μέρες θα είχατε δεχθεί 3 στραπάτσα. Η μία ήταν η διπλωματική ήττα της χώρας στη Μαδρίτη, η δεύτερη ήταν το βούλευμα της Δικαιοσύνης για τη σκευωρία Novartis και βεβαίως η χθεσινή στο Ευρωκοινοβούλιο, όπου απολογηθήκατε για την Ελευθερία του Τύπου».

Δεν θα ξεφύγετε από την πραγματική εικόνα. Ζούμε στο θαυμαστό κόσμο που περιγράψατε; Μπορεί να ζείτε στο δικό σας κόσμο, αλλά η κοινωνία είναι αλλού. Το κυρίαρχο αίσθημα είναι η ανασφάλεια. Αυτό είναι όταν αντιλαμβάνεται το χάσμα ανάμεσα σε αυτό που περιγράψατε και την πραγματικότητα.

Το πιο κρίσιμο είναι τα εθνικά μας θέματα. Ποιος αισθάνεται ασφαλής σε ένα κόσμο μεγάλων αλλαγών; Προχθές το BBC ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα είναι 4η στην ΕΕ και 8η στον κόσμο μεταξύ των χωρών που έχουν έχει δώσει τα περισσότερα όπλα στην Ουκρανία. Γιατί κάνατε τη χώρα από μέρος της Δύσης, μέρος της κρίσης. Να κρατήσετε μια σθεναρή στάση, χωρίς να δώσουμε όπλα. Εδώ μας είπατε ότι δεν θα δώσουμε άλλα όπλα και μετά μάθαμε από το εξωτερικό ότι θα στείλουμε βαρέα οχήματα. Πότε ενημερώσατε τα κόμματα; Αποφασίσατε μόνος σας. Αλλάξατε το δόγμα ότι η χώρα είναι πυλώνας ειρήνης, σταθερότητας και ασφάλειας. Γίνατε πιστός σύμμαχος χωρίς να διεκδικεί. Νομίζετε ότι αυτή η υπακοή θα εκτιμηθεί. Παρακολουθούμε την Τουρκία να δέχεται συγχαρητήρια για το ουκρανικό.

Όσο εσείς φωτογραφίζατε πίνακες στη Μαδρίτη, συνέβησαν αυτά. Φύγατε πανευτυχής και δεν πρόλαβε να προσγειωθεί το αεροπλάνο και ο Μπάιντεν ανακοίνωσε και εκσυγχρονισμό κι αγορά F-16 για να κάνουν παράνομες υπερπτήσεις πάνω από τα ελληνικά νησιά. Δηλώνουμε βαθύτατα ανήσυχοι από τα επιτεύγματά σας.

Πώς καταφέρατε αυτό με το Turkaegean; Εσείς δεν αφήνετε τίποτα να πέσει κάτω. Από τον Ιούλιο του 2021 έχουν κάνει αίτηση και δεν βρέθηκε ένας να το σταματήσει. Σηκώνουμε τα χέρια ψηλά. Δεν σας κατηγορούμε για προδοσία, όπως κάνατε εσείς που λέγατε ότι πούλησα τις συντάξεις με το Μακεδονικό, σας κατηγορούμε για επικίνδυνη ανικανότητα.

Έχω εθνική ευθύνη να εκφράζω τις ανησυχίες μας. Ταυτόχρονα όμως δηλώνω ότι παρά τις μεγάλες διαφορές μας είμαστε ενωμένοι απέναντι στον Ερντογάν. Απέναντι σε οποιαδήποτε αμφισβήτηση της εθνικής κυριαρχίας.

Η ανασφάλεια όμως δεν έχει να κάνει μόνο με τα εθνικά μας θέματα. Απαράδεκτοι οι χειρισμοί σας στην υπόθεση Novartis. Ο κ. Γεωργιάδης είχε το σθένος να ζητήσει συγγνώμη. Εσείς θα ζητήσετε συγγνώμη όσους είπατε συμμορίτες και υπόκοσμο. Μια συγγνώμη θα πείτε; Σας περιμένουμε. Ηγηθήκατε μιας προσπάθειας να καταδιώξετε, να εξοντώσετε όσους ασχολήθηκαν με την υπόθεση. Καμία σκευωρία, καμία συμμορία. Οι μάρτυρες ήταν αξιόπιστοι λέει το βούλευμα. Θα ζητήσετε συγγνώμη ή θα κρύβεστε με τη συνδρομή των ΜΜΕ της 108η θέσης. Ένα έχω να πω. Σκευωρία δεν υπάρχει. Και τι υπάρχει; Υπάρχει η αποτυχημένη απόπειρά σας να καλύψετε το σκάνδαλο, να φυλακίσετε τους αντιπάλους σας και τους δημοσιογράφους. Ποιοι δωροδωκήθηκαν; Ποιοι επηρέασαν τους δικαστές; Από που ήρθαν τα αδιευκρίνιστα ποσά;

Το σκάνδαλο που επιχειρήσετε να κουκουλώσετε ζητά απαντήσεις. Εμείς θα το πάμε μέχρι τέλος. Τίποτα δεν θα μείνει στο σκοτάδι. Στη δικαιοσύνη δεν χωρούν συμβιβασμοί.

H Eurostat έδειξε ότι ο πληθωρισμός είναι μεγαλύτερος από το μέσο όρο της ευρωζώνης. Ο ενεργειακός πληθωρισμός σκαρφάλωσε στη χώρα μας. Το μεγαλύτερο μέρος έχει την υπογραφή σας. Είναι η ακρίβεια Μητσοτάκη στο ρεύμα. Έχει τη σφραγίδα σας η ακρίβεια στο ρεύμα. Τα νοικοκυριά βιώνουν το σύνδρομο της τρίτης εβδομάδας. Στην 19η μέρα σώνεται το μηνιάτικο. Πάνω από το 50% των εισοδημάτων πάνε για τη στέγαση. Η πανδημία βρίσκεται ξανά σε έξαρση. Στην Παιδεία αφήσατε έξω φοιτητές για να πάνε στα κολλέγια. Είπατε ότι δώσατε τα αναδρομικά στους συνταξιούχους. Εσείς που τους κοροϊδέψατε και έλεγε ο κ. Πέτσας «να μην κάνετε προσφυγές». Δεν ντρέπεστε; Τα αναδρομικά είναι η απόφαση του ΣτΕ. Δεν ντρέπεστε λιγάκι; Ήρθατε και μας είπατε ότι λύσατε το θέμα τις εκκρεμείς συντάξεις. Σας παραδώσαμε 140.000 εκκρεμείς συντάξεις και τις φτάσατε 300.000 εκκρεμείς συντάξεις και προσλάβατε μετακλητούς για να το λύσουν. Και όσους βγάζουν τις συντάξεις, τις βγάζουν με λάθη. Αλλά έχετε την κάλυψη. Είμαστε στην 108η θέση.

Μιλάτε συνέχεια στο 2015. Αλήθεια έρχεστε εσείς να κάνετε τους τιμητές. Εσείς, η παράταξη σας, δεν παραδώσατε τη χώρα με έλλειμα; Δεν αφήσατε τη χώρα με άδεια ταμεία; Δεν κυβερνούσατε όταν επιβάλλατε τον υποκατώτατο μισθό; Που ξεχαρβαλώσατε το ΕΣΥ; Εσείς δεν είστε που καταστρέψατε το 25% του ΑΕΠ και το 37% των διαθέσιμων εισοδήματών. Ζητάτε και τα ρέστα; Η χώρα χρεωκόπησε το 2009 και το τέλος του 2014. Σας την παραδώσαμε εκτός μνημονίων. Εμείς την παραδώσαμε με ρυθμισμένο χρέος. Κι αυτή η ρύθμιση είναι καθοριστική για σήμερα. Έχουμε καθαρό διάδρομο χάρη σε αυτή τη ρύθμιση. Γι’ αυτό δεν ανησυχούμε τόσο σήμερα. Αυτό σας αφήσαμε. Κοιμάστε ήσυχοι γιατί τρώτε από τα έτοιμα 3 χρόνια. Εμείς θεσπίσαμε την 13η σύνταξη και εσείς την καταργήσατε. Μοιράσετε 7,5 δις. ευρώ σε απευθείας αναθέσεις. Δώσατε χρήματα στα ΜΜΕ. Πουλήσατε τη ΔΕΗ εν μέσω ενεργειακής κρίσης. Ούτε 1 ευρώ δεν αυξήθηκαν οι λογαριασμοί του ρεύματος επί ΣΥΡΙΖΑ».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις που γνωρίζει ο Στέφανος Κασσελάκης

Του Νίκου Τσαγκρή Εν αρχή ην ο λόγος και Θεός...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...