Σφοδρή επίθεση της αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση Μητσοτάκη μετά τις σοβαρές αποκαλύψεις Παναγιωτόπουλου

Στις δηλώσεις του καθηγητή Δημόσιας Υγείας και μέλους της Επιτροπής Επιστημόνων του υπουργείου Υγείας για τον Covid-19, Τάκη Παναγιωτόπουλου, περί πιέσεων από κυβερνητικά στελέχη «να δοθεί η εικόνα ότι ξεμπερδέψαμε από τον κορωνοϊό» στέκεται η αντιπολίτευση.

Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σχολιάζει πως «όταν ζητούσαμε από την κυβέρνηση να σταματήσει η εργαλειοποίηση των επιστημόνων και η επικοινωνιακή βουλιμία σε σχέση με την έκβαση της πανδημίας, μας κατηγορούσε για υγειονομικό σαμποτάζ.

Τώρα που ο παιδίατρος-επιδημιολόγος, καθηγητής Δημόσιας Υγείας και μέλος της Επιτροπής Επιστημόνων του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Τάκης Παναγιωτόπουλος, κάνει λόγο για πιέσεις και μηνύματα από κυβερνητικά στελέχη περί υπέρβασης του κορωνοϊού και ωραιοποίησης της κατάστασης, τι έχει να πει ο πρωθυπουργός; 

Πότε επιτέλους θα αποφασίσει η κυβέρνηση να διαχειριστεί την πανδημία με όρους διαφάνειας, ειλικρίνειας και ρεαλισμού; Χωρίς να δείχνει υπεύθυνους, χωρίς να διχάζει!».

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κάνει έκκληση στους πολίτες «να απορρίψουν τον διχασμό, να εμβολιαστούν και να τηρούν τα μέτρα προστασίας. Και ίσως κάποια στιγμή ο κος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του σταθούν στο ύψος των περιστάσεων…​».

Το ΚΙΝΑΛ

Με τη σειρά του, το Κίνημα Αλλαγής επισημαίνει πως οι δηλώσεις του κ. Παναγιωτόπουλου «δημιουργούν σοβαρό ζήτημα για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα της πανδημίας. Αναδεικνύουν τις ανεύθυνες προσπάθειες της κυβέρνησης να εμφανίσει ότι η πανδημία τελείωσε, ωραιοποιώντας την κατάσταση, αλλά θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία».

Κατά το ΚΙΝΑΛ, η κυβέρνηση οφείλει να δώσει εξηγήσεις. Μόνη λύση είναι η ενίσχυση του εμβολιασμού και ο έλεγχος εφαρμογής των μέτρων προστασίας».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...