Συντριπτικά ποσοστά σε δημοσκόπηση κόλαφο για Μητσοτάκη – Τι συνέβη στο studio με την Όλγα Τρέμη (pics)

Συντριπτικά είναι τα ποσοστά των Ελλήνων πολιτών που αποδοκιμάζουν την πολιτική Μητσοτάκη κατά της Ρωσίας και θέλουν την άρση των κυρώσεων.

A7DB919E 2C87 42DB 8520 A3C3E1F77038

172A6603 78EC 4A0D A6A6 81DA5F5537E2
Η νέα μεγάλη έρευνα της εταιρείας MRB για το Newsbomb.gr εξάγει ιδιαίτερα ενδιαφέροντα συμπεράσματα για το πολιτικό σκηνικό στη χώρα μας, τις εξελίξεις στην οικονομία με φόντο την ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση, ενώ αποτυπώνει την αγωνία, τη δυσαρέσκεια και την αβεβαιότητα των πολιτών για το μέλλον.

Καλεσμένος της Όλγας Τρέμη στο στούντιο του Newsbomb.gr, ο διευθύνων σύμβουλος της MRB κ. Δημήτρης Μαύρος, ο οποίος ανέλυσε τα δημοσκοπικά ευρήματα, αναδεικνύοντας την ουσία κάθε ερώτησης και απάντησης.

Όπως επισημάνθηκε, η πανελλαδική δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε κατά το χρονικό διάστημα 31 Αυγούστου – 5 Σεπτεμβρίου, σε δείγμα 1.000 ατόμων, αποτυπώνει την ανασφάλεια των πολιτών για τις οικονομικές εξελίξεις, επιβεβαιώνοντας πως η ανησυχία τους εστιάζει στην ακρίβεια και την κατακόρυφη αύξηση των τιμών σε βασικά αγαθά και καύσιμα, κάτι που προφανώς θα κρίνει και την ψήφο τους.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να καταγράφεται πλέον η μικρότερη διαφοράανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ, από τις εκλογές του 2019 μέχρι σήμερα. Πιο συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, η ψαλίδα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνεται στο 6,4%, με τη ΝΔ να κινείται στο 28,6%. Ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να ανεβαίνει από το 21,7% της προηγούμενης έρευνας του Μαΐου, στο 22,2%. Μικρή άνοδο εμφανίζει και το ΠΑΣΟΚ που από το 11,8% πηγαίνει στο 12,1%. Το ΚΚΕ βρίσκεται στο 5,1%, η Ελληνική Λύση 4,5% και το ΜεΡΑ25 στο 4,1%. Το κόμμα «Έλληνες – εθνικό κόμμα» του Ηλία Κασιδιάρη είναι στο 2%.

ΔΕΙΤΗ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ:

dimoskopisi mrb 1

Αν και η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχει πτωτική τάση, το κυβερνών κόμμα δείχνει να αντέχει στις σφοδρότατες πιέσεις που δέχεται, τόσο από το ζήτημα των παρακολουθήσεων στο εσωτερικό, όσο και από τις δραματικές εξελίξεις που φέρνει η ενεργειακή κρίση. Από την άλλη, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αν και δείχνει να κερδίζει πόντους, αδυνατεί εντούτοις να κεφαλοποιήσει σε μεγάλο βαθμό τα πλήγματα που δέχεται η κυβέρνηση. Ωστόσο, στην διαχρονική εξέλιξη της πρόθεσης ψήφου από το Νοέμβριο του 2021 μέχρι και σήμερα, φαίνεται ότι η ψαλίδα κλείνει από τις 9,8 μονάδες στις 6,4.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ:

dimoskopisi mrb 2

Ο διευθύνων Σύμβουλος της MRB κ. Δημήτρης Μαύρος, τόνισε επίσης πως το εντυπωσιακό εύρημα της δημοσκόπησης είναι πως το κυρίαρχο συναίσθημα των πολιτών είναι η παραίτηση, αλλά και η οργή, με τους πολίτες να εκφράζουν αγωνία και έντονη ανησυχία για τις οικονομικές εξελίξεις. Η απαισιοδοξία των πολιτών αποτυπώνεται ξεκάθαρα, μιας και το 60% σχεδόν των ερωτηθέντων πολιτών δηλώνει πως τα πράγματα στην Ελλάδα πάνε αρκετά έως πολύ άσχημα, ενώ πάνω από τους μισούς εκτιμούν ότι η κατάσταση τους επόμενους 12 μήνες στην Ελλάδα θα είναι χειρότερη απ’ ότι σήμερα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...