Στο τέλος της οδηγείται η τετραετία στο Μαξίμου – Ο Μητσοτάκης αναζητεί συμμάχους με ισχυρά και ηχηρά ανταλλάγματα

Στο τέλος της οδηγείται η τετραετία στο Μαξίμου. Και ήδη ο Κυριάκος Μητσοτάκης ψάχνεται για την επόμενη μέρα, με τις κάλπες να αναμένεται να είναι κάθε άλλο παρά περίπατος.

Το πολιτικό σκηνικό είναι θολό και η Νέα Δημοκρατία δεν έχει δεδομένη την επανεκλογή της, με τον πρωθυπουργό να ανησυχεί. Και σίγουρα αναζητεί συμμάχους, οι οποίοι όμως δεν προσφέρονται χωρίς ηχη­ρά ανταλλάγματα. Ενδεχομένως να μπει ο όρος της μοιρασιάς υπουργείων και κρίσιμων Δημόσιων Οργανισμών, με καίριο ρόλο στη διοίκηση του κράτους.

Δεν μπορεί να είναι τυχαίες οι πρόσφατες εξαγγελίες της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού για ελαφρύνσεις και παροχές, που κάθε άλλο παρά μικρό κόστος έχουν, με τον λογαριασμό να ξεπερνάει τα 5 δισ. ευρώ Είναι το… δόλωμα για όταν στηθούν οι κάλπες. Οι υποσχέσεις έχουν ακριβό κόστος… Μια μικρή γεύση των πρωθυπουργικών εξαγγελιών: μόνιμη κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, μειωμένες ασφαλιστικές εισφορές και διατήρηση των χαμηλών συντελεστών ΦΠΑ. Στην αναμονή είναι οι επενδύσεις και η ανάπτυξη. Και ό,τι άλλο προκύψει…

ΠΗΓΗparon.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ