Στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ η αμαρτωλή σχέση του Δένδια με τον Πάτση – Το ταξίδι στο Κοσσυφοπέδιο

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει λόγο… σοβαρό που απευθύνεται τόσο στον πρωθυπουργό όσο και στον υπουργό Εξωτερικών αναφορικά με τα, τουλάχιστον περίεργα, ταξίδια του Ανδρέα Πάτση στο Κόσοβο και τις «επίσημες»… συναντήσεις του με αξιωματούχους στην Πρίστινα. Ως γνωστόν, στην ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή 55 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με πρωτοβουλία του Τομεάρχη Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Κατρούγκαλου, οι κκ. Μητσοτάκης και Δένδιας ερωτώνται τα εξής:

• Είχε οποιαδήποτε εμπλοκή το γραφείο του Πρωθυπουργού ή μεμονωμένα στελέχη του στην προετοιμασία των παραπάνω συναντήσεων;

• Ήταν ενήμερη η Κεντρική Υπηρεσία του ΥΠΕΞ και η αρμόδια διπλωματική αρχή στο Κόσοβο για τις παραπάνω συναντήσεις, πολιτικές και επιχειρηματικές, του βουλευτή και είχαν ρόλο στον προσδιορισμό τους;

• Αν η απάντηση στην προηγούμενη ερώτηση είναι αρνητική, σε ποιες ενέργειες προχώρησε το Υπουργείο όταν έλαβε γνώση ότι πραγματοποιήθηκαν οι συναντήσεις αυτές και ανακοινώθηκαν από τους επίσημους λογαριασμούς των αξιωματούχων του Κοσόβου, ως επίσημες συναντήσεις με εκπρόσωπο της Ελληνικής Πολιτείας.

Το ενδιαφέρον, λοιπόν, σε αυτή την υπόθεση, δεν είναι μόνο η ουσία της απάντησης που θα δοθεί αλλά και πώς θα επιλέξει ο Νίκος Δένδιας να κινηθεί: δηλαδή, αν η απάντησή του θα σηματοδοτεί κάποιο άδειασμα ή, έστω, διακριτικές αποστάσεις, από τις επιλογές του Μεγάρου Μαξίμου αναφορικά με τις «μπίζνες» Πάτση. Πρόκειται για μία απάντηση που, αναμφίβολα, η κάθε λέξη της θα έχει τη σημασία της.

ΠΗΓΗmatrix24.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...