Στο Μαξίμου αναζητούν διαφυγή από τις δυσώδεις υποθέσεις

Δίοδο επικοινωνιακής διαφυγής στη μείωση του ΕΝΦΙΑ -που ευνοεί τις μεγάλες ιδιοκτησίες- αναζήτησε ο πρωθυπουργός από το βαρύ κοινωνικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί για την κυβέρνηση. Οι ένοικοι του Μαξίμου προσανατολίζονται απεγνωσμένα στην αλλαγή ατζέντας με όχημα τις αόριστες εξαγγελίες στο σκέλος του κατώτατου μισθού και των μειώσεων φόρων.

Εκτιμούν ότι η εμπλοκή κυβερνητικών στελεχών σε δυσώδεις υποθέσεις προκαλεί μεγαλύτερη αποστροφή των ψηφοφόρων που δεν προέρχονται από τα σπλάχνα της συντηρητικής παράταξης με συνέπεια την αύξηση των διαρροών προς το ΚΙΝ.ΑΛΛ. ή τη ζώνη αναποφάσιστων. Επιπλέον αναγνωρίζουν ότι μετατράπηκε σε μπούμερανγκ η προσπάθεια δημιουργίας τεχνητής έντασης με αφορμή την πραξικοπηματική μεθόδευση κατά του Π. Πολάκη στη Βουλή.

Στελέχη δε του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος, σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, αξιολογούν ως πολιτικά αναποτελεσματική τη συνταγή ταύτισης Πολάκη – Τσίπρα. Θεωρούν, ετεροχρονισμένα, ότι αυτή η τακτική δεν ενδιαφέρει την κοινωνία, που αντιμετωπίζει πολλαπλά προβλήματα, όπως η ακρίβεια και η πανδημία.

Αντιστροφή της πραγματικότητας

Υπ’ αυτό το πρίσμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιχείρησε χθες να αντιστρέψει την εικόνα. Διδάσκοντας πολιτική ηθικολογία ανέφερε ότι ο πολωτικός και διχαστικός λόγος δεν κάνει καλό, καθώς πρόκειται για κάτι που η κοινωνία δεν χρειάζεται. Ανέφερε μάλιστα, χωρίς φραγμούς, ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να πέσει στην παγίδα του διχασμού και της πόλωσης.

Υπενθυμίζεται άλλωστε ότι προχθές ο Κ. Μητσοτάκης παρέδωσε μαθήματα ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης -μιλώντας προς σπουδαστές της Εθνικής Σχολής Δικαστών στη Θεσσαλονίκη- ένας μόλις διήμερο μετά την αντιθεσμική – εμπρηστική ομιλία του στη Βουλή.

Άδειασμα Ρουσόπουλου

Στους κόλπους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. εντοπίζεται, ωστόσο, έντονη δυσανεξία για τις συνομιλίες του Γ. Γεραπετρίτη με τον Φουρθιώτη. «Ο καθένας κάνει τις επιλογές του» ήταν το καρφί του Θ. Ρουσόπουλου προς τον υπουργό Επικρατείας. Ανέφερε δε ότι ο ίδιος δεν θα απαντούσε σε καμία περίπτωση αν λάμβανε SMS από τον υπόδικο τηλεπαρουσιαστή.

O πρώην εκπρόσωπος της κυβέρνησης Καραμανλή συμπλήρωσε με νόημα ότι “υπήρχαν εκδότες που είχαν μια συγκεκριμένη συμπεριφορά, όχι απέναντι στην κυβέρνηση, απέναντι στη δημοσιογραφική δεοντολογία, με τους οποίους δεν είχα καμία επικοινωνία, παρότι ήμουν εκπρόσωπος Τύπου”.

Διάψευση του Euractiv από την Κομισιόν

Χθες διέψευσε κατηγορηματικά ο εκπρόσωπος της Κομισιόν το δημοσίευμα του Euractiv που αναφέρει ότι κύκλοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πιέζουν για τεχνοκρατική κυβέρνηση στην Αθήνα. Ο Ερίκ Μαμέρ έκανε λόγο για γελοίο και εντελώς αβάσιμο δημοσίευμα.

Ωστόσο η αναφορά στο ρεπορτάζ ότι κύκλοι της Κομισιόν θεωρούν πως η ελληνική κυβέρνηση είναι «έρμαιο ισχυρών πιέσεων και δεσμεύσεων σε μια περίκλειστη ομάδα Ελλήνων επιχειρηματιών» αντανακλά μία αντίληψη που υπάρχει στο ευρωπαϊκό στερέωμα για το σύστημα Μητσοτάκη.

ΠΗΓΗavgi.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...