Στα όρια της νευρικής κρίσης η ανίκανη κυβέρνηση Μητσοτάκη που έχει παραλύσει

Του Βασίλη Σκουρή

Στα όρια της νευρικής κρίσης βρίσκεται η κυβέρνηση, καθώς τα σενάρια για ανασχηματισμό πριν από την άνοδο του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης εντείνονται όλο και περισσότερο κάθε μέρα που περνάει.

Το μέγαρο Μαξίμου, ίσως γιατί μετράει ακόμα τα κέρδη και τις ζημίες από τυχόν αλλαγές στο υπουργικό συμβούλιο, ίσως και γιατί αδυνατεί να διαμορφώσει μια ολοκληρωμένη στρατηγική για τις εξελίξεις ή ίσως και γιατί αναμένει να σταματήσουν οι φωτιές ώστε να μην αναλάβει αποφάσεις εν θερμώ, δεν διαψεύδει τα συνεχή δημοσιεύματα -και σε φιλοκυβερνητικά πλέον μέσα- για επικείμενο ανασχηματισμό.

Η κατάσταση αρχίζει να επιδρά διαλυτικά σε μεγάλο μέρος της κυβερνητικής μηχανής, πρωτίστως σε υπουργούς και υφυπουργούς που βρίσκονται στο «κόκκινο», καθώς πολλά μολύβια έχουν κατέβει τις τελευταίες ημέρες, με το μυαλό να βρίσκεται στην επόμενη μέρα των αλλαγών και πώς θα διατηρηθεί η θέση τους.

Το ίδιο συμβαίνει με τη «γαλάζια» κοινοβουλευτική ομάδα, καθώς η πλειοψηφία των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας εκτιμά πως είναι αν όχι «υπουργοποιήσιμοι» τουλάχιστον «υφυπουργοποιήσιμοι», γεγονός που θεωρούν πως θα συμβάλλει σημαντικά και στην επανεκλογή τους όταν στηθούν οι προσεχείς κάλπες. Κάποιοι εξ αυτών, μάλιστα, αφήνουν να εννοηθεί πως εφόσον δεν υπουργοποιηθούν θα δείξουν τη δυσαρέσκειά τους σε κάποιες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, όπως π.χ. στην ψήφιση των τριών μνημονίων για τη Συμφωνία των Πρεσπών!

Είναι σαφές πως όσο δεν κλείνει προς τη μια ή την άλλη κατεύθυνση η υπόθεση του ανασχηματισμού, οι επιπτώσεις στο κυβερνητικό έργο θα είναι μεγαλύτερες.

Υπουργοί και βουλευτές -και πρωτίστως αυτοί που βρίσκονται στο «μάτι του κυκλώνα»- αναμένουν μια τοποθέτηση επί του θέματος από τον πρωθυπουργό, κατά την ομιλία του την Τετάρτη στη Βουλή. Αν δεν το κλείσει το θέμα αρνητικά, είναι σαφές πως τα σενάρια θα ενταθούν, όπως και η νευρική κρίση στο «γαλάζιο» πολιτικό προσωπικό.

Επί πλέον, όσο δεν γίνεται ανασχηματισμός, τόσο ορισμένοι αρνούνται να πιστέψουν ότι δεν βρίσκονται στο τραπέζι και τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών…

ΠΗΓΗieidiseis.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...