Σοκ στην Κουμουνδούρου από την άγρια επίθεση Βαξεβάνη σε κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ: «Είναι σε παράκρουση…»

Σκληρή και άγρια επίθεση εξαπολύει η εφημερίδα Documento του Κώστα Βαξεβάνη κατά του κορυφαίου στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Βίτσα με αφορμή την υπόθεση της παρακολούθησης του ΑΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου.

Διαβάστε τι γραφει η εφημερίδα:

Η παρακολούθηση από την ΕΥΠ του ΑΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου, που δεν διαψεύστηκε ποτέ και από κανέναν και οι αποκαλύψεις τόσο για τις (κάκιστες) σχέσεις του με τον ΥΠΕΘΑ Νίκο Παναγιωτόπουλο, όσο και για οικονομικές συναλλαγές μελών της οικογένειάς του πέραν πάσης αμφισβήτησης πλήττουν το στράτευμα.

Ο ίδιος ο ΓΕΕΘΑ δεν παραιτήθηκε, δεν ζήτησε εξηγήσεις και αποδέχθηκε την ανανέωση της θητείας του περιμένοντας προφανώς να ξεφουσκώσει το όλο θέμα.

Μέχρι τώρα η κυβέρνηση δηλώνει την απόλυτη εμπιστοσύνη της στον ΑΓΕΕΘΑ, (τον οποίο παρακολουθούσε!) ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά εξηγήσεις για την παρακολούθηση κρατώντας επιμελώς αποστάσεις από μια δήλωση η οποία θα θεωρούνταν ότι προκαλούσε πρόβλημα στο αξιόμαχο του στρατεύματος. Μέχρι εδώ καλά έτσι λειτουργεί η πολιτική και η επικοινωνία.

Εντός της ανωτέρω συνθήκης πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ απάντησαν στις αποκαλύψεις του Documento για τον κ. Φλώρο διά της σιωπής τους. Μια σιωπή που φαίνεται πως σπάει ο πρώην ΥΠΕΘΑ επί ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας. Ο τελευταίος μιλώντας στο «Πρώτο Πρόγραμμα» φάνηκε να υπερασπίζεται τον κ. Φλώρο λέγοντας ότι «είναι ένας πολύ ικανός αξιωματικός, ήταν υπεύθυνος για το προσφυγικό τα χρόνια που ήμουν εγώ στο υπουργείο και ήμουνα και εγώ αντίστοιχα στην πολιτική διεύθυνση του υπουργείου για το προσφυγικό. Είναι λοιπόν και έμπειρος, αλλά όλο αυτό το πράγμα αρχίζει και μυρίζει, πώς να το πω, συναλλαγή».

Συνεχίζοντας μάλιστα ο κ. Βίτσας κάλεσε την κυβέρνηση «να απαντήσει ξεκάθαρα γιατί παρακολουθούσε τον κ. Φλώρο, αν τον παρακολουθούσε και γιατί τον παρακολουθούσε και όχι να παίζει σε κάτι που φαίνεται και στο στράτευμα και στην κοινωνία σαν ένα παζάρι».

Είναι προφανές πως κάποιος που συμμετέχει, οικεία βουλήσει, σε «παζάρια» και «συναλλαγές» δεν μπορεί να υπηρετεί σε υψηλότατες θέσεις και δεν μπορεί να απολαμβάνει τη στήριξη κανενός μέχρι τουλάχιστον να διαλευκανθεί η υπόθεσή του. Πολύ περισσότερο αν διατηρεί κάκιστες σχέσεις με την πολιτική ηγεσία του στρατεύματος. Το κενό είναι κάτι παραπάνω από εμφανές για να μην το βλέπει ο κ. Βίτσας.

«Εμείς σαν ΣΥΡΙΖΑ δεν βγήκαμε να πούμε ότι κακός ο Φλώρος ή μη βάζετε τον Φλώρο. Εμείς είπαμε, πείτε γιατί κατηγορείτε εσείς τον Φλώρο, αν όχι εσείς, η ΕΥΠ τον Φλώρο» δήλωσε ο κ. Βίτσας απαντώντας εάν ο ΑΓΕΕΘΑ χαίρει της εμπιστοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ.

Πολώ δε μάλλον όταν, μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο, μιλώντας στο «Κόκκινο» εξέφραζε την απορία του, «πως ο κ. Φλώρος ανέχεται όλη αυτή την κατάσταση» λέγοντας ότι όλα αυτά «δείχνουν μια δοσοληψία που υπάρχει σε επίπεδο εξουσίας στο κράτος της δεξιάς» και ότι «είναι σοβαρό ζήτημα, να εμφανίζεται ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ σε κομματική συγκέντρωση με τη στρατιωτική στολή, όπως συνέβη  με τη παρουσία του στην εκδήλωση του Αντ. Σαμαρά». Προτρέποντας παράλληλα τον κ. Φλώρο να κάνει συγκεκριμένες κινήσεις, όπως η προσφυγή στη δικαιοσύνη. Για να καταλήξει πως «Η παραίτηση θα ήταν το λιγότερο που θα έπρεπε να κάνει, μια που εδώ συζητάμε για την εθνική μας ασφάλεια».

Τώρα πως από το αίτημα της παραίτησης φτάσαμε στο πολύ ικανός και έμπειρος αξιωματικός μόνο ο κ. Βίτσας το γνωρίζει!

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...