Σοκάρει η διαφορά στη νέα δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας – Τι συμβαίνει με Τσίπρα;

Στις 11 μονάδες διαμορφώνεται το προβάδισμα του Κυριάκου Μητσοτάκη έναντι του Αλέξη Τσίπρα, όσον αφορά τον δείκτη αξιοπιστίας, σύμφωνα με το β’ μέρος της δημοσκόπησης της Alco για λογαριασμό του Alpha.

Συγκεκριμένα, το 31% των πολιτών δηλώνει ότι εμπιστεύεται τον κ. Μητσοτάκη περισσότερο ως πρωθυπουργό, έναντι 20% που εκφράζει την προτίμησή του στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται ικανότερος να αντιμετωπίσει τις κρίσεις στην ενέργεια, την ακρίβεια αλλά και στα ελληνοτουρκικά από τον Αλέξη Τσίπρα.

Στα εθνικά θέματα, το 43% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μμπορεί να τα χειριστεί καλύτερα, έναντι 17% που συγκεντρώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
ελληνοτουρκικα

Όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση της Alco η μάχη των κομμάτων στην πορεία προς τις εκλογές του 2023 θα δοθεί στο κέντρο καθώς το 23% των αναποφάσιστων ψηφοφόρων δηλώνει ότι προέρχεται από το κέντρο, το 6% από την κεντροδεξιά και το 11% από την κετροαριστερά.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης σε νούμερο ένα πρόβλημα για τους πολίτες αναδεικνύεται η ακρίβεια, ενόψει ενός ιδιαίτερα δύσκολου χειμώνα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ