Σε ποια εταιρεία ανέθεσε ο Τσίπρας τη διενέργεια δημοσκοπήσεων – Οι εκπλήξεις που υπόσχεται στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ

Οι εκπλήξεις που υπόσχεται ο Αλέξης Τσίπρας στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ίσως αποδειχθούν χαμηλότερες από τις προσδοκίες που καλλιεργεί.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν αρκετοί στο κόμμα του, βλέποντας ότι, στην προσπάθειά του να σηματοδοτήσει την αμφίπλευρη διεύρυνση του κόμματος, ακολουθώντας το παράδειγμα του Ανδρέα, κινείται με βάση τη λογική «μάζευε κι ας είναι ρόγες».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει αναθέσει στην MRB, σύμφωνα με τις πληροφορίες, τη διενέργεια πανελλαδικών σφυγμομετρήσεων, αναζητώντας υποψηφίους με εκτόπισμα στις τοπικές κοινωνίες και βάζοντας σε δεύτερη μοίρα αμιγώς κομματικά και ιδεολογικά κριτήρια. Στην Αθήνα, για παράδειγμα, «μετρήθηκε» ακόμα και ο Ευάγγελος Αντώναρος, κυβερνητικός εκπρόσωπος στην κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, ο οποίος εδώ και κάμποσο καιρό διακρίνεται για την άκρως επιθετική ρητορική του απέναντι στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αντιστοίχως, για την Περιφέρεια Αττικής -μια και οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα ακολουθήσουν τις βουλευτικές- εξετάζονται σοβαρά πρόσωπα χαμηλού πολιτικού προφίλ, όπως ο καταξιωμένος πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ο οποίος, εξαιτίας των «ενοχλητικών» απόψεών του για την οικονομία, προκάλεσε την οργή του Μαξίμου και του νέου ανθρώπου της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού Γιάννη Μπρατάκου.

Από την περασμένη Πέμπτη, που ο Αλέξης Τσίπρας επέστρεψε από το σημαντικό ταξίδι του στη Βραζιλία, όπου παρέστη στην ορκωμοσία του νέου προέδρου της χώρας Λούλα ντα Σίλβα με προσωπική πρόσκληση, ο ΣΥΡΙΖΑ μπαίνει στην τελική ευθεία για την κατάρτιση των εκλογικών του συνδυασμών. Αυτό, όμως, είναι το μικρότερο πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει.

Εχθροί και φίλοι σημειώνουν ότι δυσκολεύεται ακόμα και τώρα, παραμονές της κάλπης, να πείσει τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών ότι αποτελεί αξιόπιστη εναλλακτική λύση στο πρόβλημα της διακυβέρνησης.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ