Σε πανικό ο Μητσοτάκης: Μετρά αντίστροφα ο χρόνος για την κυβέρνηση

Ο χρόνος για την κυβέρνηση Μητσοτάκη κυλά αντίστροφα εκτιμά η αξιωματική αντιπολίτευση κι αυτό αναμένεται να πει σήμερα και ο Αλέξης Τσίπρας σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ.

Στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία διακρίνουν πανικό και στις κινήσεις και στα λεγόμενα του πρωθυπουργού κρίνοντας μάλιστα και από την… τελευταία συνέντευξή του στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό, όπου κατά την Κουμουνδούρου κατέφυγε στη “γνωστή συνταγή του Μαυρογιαλούρου της Δεξιάς”.

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θεωρεί ότι βλέποντας τη ραγδαία φθορά της κυβέρνησής του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιδίδεται σε ψέματα, ανακρίβειες και “αδιευκρίνιστες” υποσχέσεις ελπίζοντας ότι μ’ αυτόν τον τρόπο μπορεί να εγκλωβίσει την κοινωνία σε μία νέα εμπιστοσύνη προς το κόμμα του.

Όμως στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στέκονται στην πραγματικότητα, που δεν είναι άλλη, όπως επαναλαμβάνει διαρκώς και ο Αλέξης Τσίπρας, ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη αδιαφορεί για τη λήψη άμεσων μέτρων προστασίας της κοινωνίας από την ακρίβεια, την ίδια ώρα που εγκρίνει προκλητικούς έως και σκανδαλώδεις μισθούς για νέα golden boys στον ΕΦΚΑ ύψους άνω των 8.000 ευρώ μηνιαίως.

“Το μόνο που κάνει είναι να προσβάλλει τους πολίτες λέγοντας ότι λεφτόδεντρα δεν υπάρχουν” σημειώνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την επισήμανση πως ο πρωθυπουργός αρνείται την αύξηση του κατώτατου μισθού με το πρόσχημα ότι έτσι θα αυξηθεί η ανεργία.

Μάλιστα η αναφορά του κ. Μητσοτάκη πως “οι εργαζόμενοι ξέρουν ότι ο μισθός δεν μπορεί να αυξηθεί στα 800 ευρώ” προκάλεσε την αντίδραση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νάσου Ηλιόπουλου σημειώνοντας πως όταν το 2012 μειώθηκε ο βασικός μισθός 23% και 32% για τους κάτω των 25 καταγράφηκαν οι υψηλότεροι δείκτες ανεργίας και ύφεσης. Όταν όμως το 2019 επί ΣΥΡΙΖΑ αυξήθηκε ο κατώτατος μισθός κατά 11% και 27% για άνω των 25 η ανεργία μειώθηκε και τα έσοδα αυξήθηκαν.

Στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία έχει προκαλέσει ενόχληση και το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε με στόμφο ότι δεν είναι πρωθυπουργός των μνημονίων κι εξ αυτού του λόγου του θυμίζουν πως πρωθυπουργός μνημονίων με υπουργό απολύσεων τον ίδιο, ήταν ο κ. Σαμαράς και πρωθυπουργός που έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια, ρύθμισε το χρέος και παρέδωσε 37 δισεκατομμύρια ευρώ στα ταμεία είναι ο Αλέξης Τσίπρας.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιμένει στο ζήτημα που προκύπτει από τα “αδιευκρίνιστα” μεγάλα ποσά που βρέθηκαν στους λογαριασμούς των κ.κ. Γεωργιάδη και Αβραμόπουλου προκαλώντας τον πρωθυπουργό να απαντήσει “αν θεωρεί πως είναι όλα καλώς καμωμένα” κι αν θεωρεί ότι δεν οφείλει διευκρινίσεις για τα αδιευκρίνιστα…

Η Κουμουνδούρου αναφέρεται στα 350.000 ευρώ που καταγράφονται ως “αδιευκρίνιστα” στους λογαριασμούς του υπουργού και αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη καθώς και στο 1 εκατομμύριο “αδιευκρίνιστων” ευρώ στους λογαριασμούς του πρώην υπουργού και κεντρικού στελέχους της ΝΔ Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ