Σε πανικό ο Μητσοτάκης επιστρατεύει celebrities και ιερείς μετά την αποτυχία στους εμβολιασμούς

Από το avgi.gr:

Σε τέλμα έχει περιέλθει το εμβολιαστικό πρόγραμμα στη χώρα μας όπως επιβεβαιώθηκε με κάθε επισημότητα από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ίδια η κυβέρνηση. Ο στόχος του τείχους ανοσίας μέσα στο καλοκαίρι κάθε μέρα που περνάει απομακρύνεται ακόμα περισσότερο, ενώ το γεγονός ότι το ποσοστό για την επίτευξή του ανεβαίνει στο 80% λόγω της μετάλλαξης Δέλτα, γεννά πανικό στο Μέγαρο Μαξίμου.


Ως μία τέτοια πανικού μπορεί να χαρακτηριστεί η διαρροή της κυβέρνησης ότι θα επιστρατευτούν από διασημότητες μέχρι και ιερείς προκειμένου να προχωρήσει το εμβολιαστικό πρόγραμμα που έχει βαλτώσει. Σύμφωνα με διαρροή που διοχετεύθηκε στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η κυβέρνηση αποφάσισε καταρχάς να επιστρατεύσει δημάρχους, αντιδημάρχους, προέδρους κοινοτήτων και λοιπούς αιρετούς, «καθώς ως γνώστες των τοπικών κοινωνιών, μπορούν ευκολότερα να εντοπίσουν σε ποιες κατηγορίες πολιτών παρατηρούνται ενδοιασμοί έναντι των εμβολίων και σε ποιες περιοχές υπάρχει δυσκολία πρόσβασης των κατοίκων στα εμβολιαστικά κέντρα»

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τον συντονισμό ανάμεσα στην κυβέρνηση και τις εμβολιαστικές υπηρεσίες ώστε να προχωρήσει πιο γρήγορα ο εμβολιασμός σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας ανέλαβε από τον πρωθυπουργό ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

Η εκστρατεία αποφασίστηκε να γίνεται σε κάθε συνοικία και γειτονιά ακόμα και πόρτα – πόρτα και θα αφορά όσους πολίτες για διάφορους λόγους δεν έχουν λάβει ακόμη την απόφαση να εμβολιαστούν. Στη συνέχεια, ανάλογα με την κοινωνική ή ηλικιακή ομάδα των ανεμβολίαστων, θα αναλαμβάνουν πρόσωπα εγνωσμένου κύρους στις τοπικές κοινωνίες, μέσα από τον διάλογο και την πειθώ να άρουν τους δισταγμούς έναντι των εμβολίων.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του δημόσιου πρακτορείου ειδήσεων, στις περιπτώσεις, για παράδειγμα, που οι λόγοι απροθυμίας είναι θρησκευτικοί, θα προσπαθεί ο τοπικός ιερέας να μεταπείσει το ποίμνιό του. Εάν καταγράφονται χαμηλά ποσοστά εμβολιασμών σε άτομα νεαρής ηλικίας, το σχετικό έργο θα καλούνται να αναλάβουν άτομα ιδιαίτερα αγαπητά στη νεολαία.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις την περασμένη Τετάρτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ζητήσει τη βοήθεια του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου σχετικά με τους εμβολιασμούς.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....