Σε διάταξη μάχης θέτει τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ ο Τσίπρας: «Πολιτική αλλαγή ή Μητσοτάκης και χάος»

Σε διάταξη μάχης θέτει τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλ. Τσίπρας, προεξοφλώντας ότι, εκών – άκων, ο Κυρ. Μητσοτάκης θα προκηρύξει πρόωρες εκλογές εντός του φθινοπώρου προκειμένου να αποδράσει από τη σκληρή πραγματικότητα που έχει δημιουργήσει η πολιτική του.

Στην Κουμουνδούρου κινούνται και σχεδιάζουν τις επόμενες πρωτοβουλίες τους με ορόσημο τον προσεχή Σεπτέμβριο (με αρχές Οκτωβρίου), ως επικρατέστερη χρονική περίοδο για τη διεξαγωγή εκλογών. «Πριν έρθει ο δύσκολος χειμώνας και ξεσπάσει η κοινωνική κατακραυγή κατά της κυβέρνησης», υπογραμμίζουν. Στο πλαίσιο αυτό, οι λίστες με τους υποψήφιους του κόμματος θα είναι έτοιμες το αργότερο μέχρι το τέλος Ιουλίου, ενώ θα εντατικοποιηθούν οι εργασίες (διαδικασίες) για την κατάρτιση του κυβερνητικού προγράμματος.

Η προοπτική είναι να το παρουσιάσει ο κ. Τσίπρας στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, εκτός κι αν στο μεταξύ προκύψουν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, οπότε η ανακοίνωση θα γίνει νωρίτερα. Ενδεικτική της βεβαιότητας που υπάρχει στην Κουμουνδούρου για τη διεξαγωγή εκλογών το φθινόπωρο είναι η άτυπη οδηγία προς τα στελέχη που κατέχουν καίρια πόστα να έχουν ολοκληρώσει τις θερινές διακοπές τους αμέσως μετά τον Δεκαπενταύγουστο. «Πολιτική αλλαγή και εφιάλτης τέλος ή εφιάλτης χωρίς τέλος». Στις παραπάνω φράσεις κωδικοποιείται το αφήγημα που επιτακτικά θα προβάλει ο κ. Τσίπρας καθ’ οδόν προς τις εκλογές.

Ούτως ώστε ένα κομματικό αίτημα να μετατραπεί σταδιακά σε κοινωνική απαίτηση, που θα μετατραπεί σε τσουνάμι κατά της κυβέρνησης. Ανεβάζοντας την ένταση της πίεσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προέτρεψε τον Κυρ. Μητσοτάκη να ανακοινώσει από τώρα (!) την ακριβή ημερομηνία που θα στηθούν οι κάλπες μέσα στο φθινόπωρο. Και, παράλληλα, να ορίσει από τώρα (!) υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών. Γνωρίζει ότι τίποτα από τα δύο δεν μπορεί να υλοποιηθεί, απλά με την κίνησή του αυτή θέλει να στείλει μήνυμα προς τους πολίτες ότι ο κύκλος της παρούσας κυβέρνησης κλείνει και οι εκλογές είναι απλά θέμα χρόνου.

Μιλώντας την περασμένη Τετάρτη στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο κ. Τσίπρας κήρυξε την… έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας, θέλοντας να δώσει σήμα προς την κοινωνία ότι οι εκλογές είναι κοντά. «Φαίνεται ότι ο κ. Μητσοτάκης, μέσα στην παραζάλη της φθοράς του και το χάσμα ανάμεσα στην προπαγάνδα και στην πραγματικότητα, που συνεχώς διευρύνεται και απειλεί να τον καταπιεί, αποφάσισε να πιαστεί από τα μαλλιά του», είπε χαρακτηριστικά. Σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός αναγκάζεται να πάει σε πρόωρες εκλογές διότι «δεν αντέχει άλλο το βάρος από τις συσσωρευμένες αποτυχίες του» και τα «συσσωρευμένα μικρά και μεγάλα σκάνδαλα». Πρόσθεσε, τέλος, ότι οι επερχόμενες εκλογές «θα είναι για την κοινωνία και τη χώρα μια μεγάλη ευκαιρία για αλλαγή πορείας, πριν η μοιραία πολιτική της κυβέρνησης μετατρέψει τη γενικευμένη κρίση σε γενικευμένη κατεδάφιση, σε κοινωνική και εθνική τραγωδία».

Είναι προφανές ότι η προεκλογική ρητορική του κ. Τσίπρα αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ συνολικά θα είναι στη γραμμή «πολιτική αλλαγή ή Μητσοτάκης και χάος»! Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Τσίπρας είναι αποφασισμένος να κινηθεί σε υψηλούς και να κλιμακώσει σταδιακά την ένταση της πολεμικής του προς την κυβέρνηση αλλά και προσωπικά σε βάρος του πρωθυπουργού. «Η Αγία Οικογένεια συμφερόντων που μας κυβερνά ζει τον μύθο της τελειότητάς της», είπε σε μια αποστροφή του. Προδίδοντάς έτσι την πρόθεσή του να ταυτίσει τη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και το σύστημα Μητσοτάκη με τη διαφθορά και τα σκάνδαλα.

Παρά το γεγονός ότι οι κλιματικές συνθήκες δεν είναι ιδιαίτερα ευνοϊκές, ο κ. Τσίπρας θα συνεχίσει μέχρι και τα τέλη Ιουλίου τις περιοδείες του ανά την επικράτεια. Ανάλογα θα κινηθούν βουλευτές και στελέχη, με τον κομματικό μηχανισμό να τίθεται σταδιακά σε εκλογικό συναγερμό.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ