Σενάρια για ριζικό ανασχηματισμό το καλοκαίρι

Με την άρση των περιορισμών να προχωράει και τους εμβολιασμούς ολοένα να αυξάνονται μαζί με όσους με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο αποκτούν ανοσία, η πανδημία αρχίζει για πρώτη φορά να εξασθενεί.

Στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν ότι τους αμέσως επόμενους μήνες η κυβέρνηση θα μπορέσει να επικεντρωθεί και με άλλα ζητήματα στην ατζέντα που καθυστέρησαν λόγω της υγειονομικής κρίσης.

Ο Αύγουστος αναμένεται μήνας με καθοριστικές αποφάσεις από τον Κυριάκο Μητσοτάκη τόσο για το εάν θα προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές, όσο και για το με ποιούς θα συνεχίσει στην κυβέρνηση μέχρι τότε.

Ένας μεγάλος ανασχηματισμός προς το τέλος του καλοκαιριού φαντάζει για τον πρωθυπουργό ως καθοριστικό βήμα για τη συνέχιση του κυβερνητικού έργου, όπως μάλιστα λένε κοινοβουλευτικά στελέχη της Ν.Δ., αλλά και πολιτικοί αναλυτές.

Μάλιστα, θα έχει συμπληρωθεί μέχρι τον Αύγουστο πάνω από ένας χρόνος από τον προηγούμενο ανασχηματισμό, ο οποίος, όπως λένε και πολλά κοινοβουλευτικά στελέχη της Ν.Δ., έκλεισε τον κύκλο του.

Στην εξίσωση πρέπει να βάλουμε και τη δυσαρέσκεια στην Κ.Ο. του κυβερνώντος κόμματος για υπουργοποίηση πολλών εξωκοινοβουλευτικών, που είναι έντονη…

Αλληλοεπικαλύψεις αρμοδιοτήτων

Σύμφωνα με το newsbreak.gr, δεν είναι μυστικό στο κυβερνητικό στρατόπεδο ότι οι αλληλοεπικαλύψεις αρμοδιοτήτων σε διάφορα υπουργεία, κυρίως λόγω της ενίσχυσης αναπληρωτών υπουργών έναντι των υπουργών, όπως στο Οικονομικών, στο Ανάπτυξης, στο Υγείας, μάλλον δημιούργησε προβλήματα παρά έλυσε.

Θυμίζουμε ότι κυβερνητικά στελέχη είχαν προϊδεάσει ότι από τον περασμένο Δεκέμβριο ο πρωθυπουργός θα έκανε τότε ανασχηματισμό, αλλά, τελικά, προτίμησε τον Ιανουάριο, λόγω της τότε έξαρσης της πανδημίας, μόνο κάποιες διορθωτικές κινήσεις, που κι αυτές αναγκάστηκε, να ξαναδιορθώσει στη συνέχεια (π.χ. η παραίτηση Ταραντίλη από κυβερνητικός εκπρόσωπος).

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις που γνωρίζει ο Στέφανος Κασσελάκης

Του Νίκου Τσαγκρή Εν αρχή ην ο λόγος και Θεός...