Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις: Νέο κόμμα στήνουν πρώην υπουργοί της ΝΔ (Όλα τα ονόματα)

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διεργασίες στον ευρύτερο χώρο της Δεξιάς, καθώς οι διαρροές ψηφοφόρων από τη Νέα Δημοκρατία διαμορφώνουν τις προϋποθέσεις για τη δημιουργία νέων πολιτικών σχημάτων. Προοπτική που ευνοεί και το γεγονός ότι οι πρώτες εκλογές θα διεξαχθούν με το σύστημα της απλής αναλογικής, που ευνοεί τα λεγόμενα «μικρά κόμματα».

Το ενδεχόμενο της δημιουργίας ενός νέου πολιτικού φορέα εξετάζουν σοβαρά, σύμφωνα με πληροφορίες, μια σειρά στελέχη με μακρά διαδρομή στη Νέα Δημοκρατία. Στελέχη που κοινό τους χαρακτηριστικό είναι, πρώτον, ότι είχαν έντονη δράση την περίοδο του Κ. Καραμανλή και, δεύτερον, επί ημερών του Κυρ. Μητσοτάκη έχουν τεθεί στο περιθώριο. Στελέχη όπως οι πρώ­ην υπουργοί Σ. Τσιτουρίδης, Π. Παναγιωτόπουλος, Θ. Γιαννόπουλος, Ν. Νικολόπουλος κ.ά., οι πρώην βουλευτές Αργ. Ντινόπουλος, Κρ. Κανελλοπούλου κ.ά.

Οι μεταξύ τους επαφές έχουν πυκνώσει το τελευταίο διάστημα και στις συζητήσεις έχει τεθεί το ζήτημα της ίδρυσης νέου κόμματος προκειμένου να κατέβει στις εκλογές. Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και οι όποιες αποφάσεις πρέπει να ληφθούν το προσεχές διάστημα. Το εγχείρημα κάθε άλλο παρά εύκολο φαίνεται, καθώς απαιτείται οργάνωση, χρήματα και το κυριότερο να συμφωνήσουν στο ποιος θα ηγηθεί του φορέα.

Ο Σ. Τσιτουρίδης αυτήν τη στιγμή φαίνεται να έχει ένα σοβαρό προβάδισμα, καθώς είναι εκείνος που ηγείται της όλης προσπάθειας, αλλά τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Πρέπει να καταστεί σαφές πάντως –το υπογραμμίζουν όλες οι πλευρές– ότι στο εγχείρημα αυτό δεν έχει καμία ανάμειξη ή εμπλοκή ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής. Η επισήμανση αυτή κρίνεται απαραίτητη διότι από ορισμένους επιχειρείται να γίνει μια σύνδεση, λόγω του ότι οι περισσότεροι από τους μετέχοντες στις διεργασίες κατείχαν κυβερνητικές θέσεις την περίοδο 2004 – 2009, δηλαδή επί πρωθυπουργίας Κ. Καραμανλή.

ΠΗΓΗparon.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...