Ραγδαίες εξελίξεις: Τι δείχνουν (στην πραγματικότητα) οι δημοσκοπήσεις και το μυστικό deal του Αλέξη Τσίπρα που θα αλλάξει το παιχνίδι

Ακουγόταν εντόνως. Ξανά και ξανά και ξανά. Εν τέλει, αποδείχτηκε πως ο πρωθυπουργός όταν έλεγε πως «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία», το εννοούσε- παρά το γεγονός πως στην πορεία… ανέκυψαν αρκετά σκάνδαλα, τα οποία μας έκαναν να πιστέψουμε πως πράγματι θα πάμε σε πρόωρες εκλογές.

Κάτι τέτοιο δεν συνέβη και, πράγματι, η Νέα Δημοκρατία θα φτάσει μέχρι το τέλος του δρόμου, με τις εθνικές εκλογές να γίνονται- κατά πώς όλα δείχνουν- στα τέλη της προσεχούς άνοιξης.

Ως γνωστόν, στις δημοσκοπήσεις το κυβερνών κόμμα συνεχίζει να προηγείται, με τις διαφορές να φτάνουν έως και τα πέριξ των 10 μονάδων.

Ωστόσο, όπως πολλάκις έχουμε τονίσει, η πραγματική διαφορά δεν είναι σε καμία περίπτωση διψήφια, αλλά (σημαντικά) μικρότερη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του, παρά τη δεδομένη φθορά της ΝΔ, δεν έχει καταφέρει να κεφαλαιοποιήσει αυτή την «ζημιά» που έχει υποστεί ο μεγάλος του αντίπαλος. Το επιθυμητό αποτέλεσμα της πλήρους ανατροπής σκηνικού δεν έχει έρθει και τα χρονικά περιθώρια έχουν μικρύνει τρομακτικά πολύ.

Το κομβικό ερώτημα είναι, φυσικά, αν προλαβαίνει τώρα να «γυρίσει» η κατάσταση, μιας και μπαίνουμε στην τελική ευθεία και η συσπείρωση θ’ αρχίσει να βαράει κόκκινο.

Ήδη ο Αλέξης Τσίπρας αιφνιδίασε πολύ κόσμο με την επιλογή της Πόπης Τσαπανίδου στη θέση του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, όμως δεν σταματά εκεί.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως στα σκαριά ο πρώην πρωθυπουργός έχει ένα σημαντικό deal, που ίσως και να του αποφέρει σημαντικά εκλογικά οφέλη- ιδίως από την στιγμή που είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο πως δε θ’ αρκεστούμε σε μία εκλογική διαδικασία αλλά θ’ ακολουθήσει σίγουρα και δεύτερη (ου μην και τρίτη).

Υπομονή μερικές ημέρες και τα πάντα θ’ αποκαλυφθούν…

ΠΗΓΗinstanews.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...