Ραγδαίες εξελίξεις: Και άλλη μία δημοσκόπηση δείχνει ανατροπή του πολιτικού σκηνικού (pic)

Την πλήρη ανατροπή του πολιτικού σκηνικού επιβεβαιώνει η δημοσκόπηση της MRB για τον τηλεοπτικό σταθμό Open, στην οποία καταγράφεται μεταξύ άλλων σημαντική υποχώρηση της κυβερνώσας παράταξης, στο φόντο του πολύνεκρου δυστυχήματος των Τεμπών και της προσπάθειας συγκάλυψης των κυβερνητικών ευθυνών από πλευράς του Μεγάρου Μαξίμου που προκαλεί την οργή της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας.

Ειδικότερα, η διαφορά ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι πλέον μόλις στο 2,9%, πρακτικά δηλαδή στα όρια του στατιστικού λάθους. Έτσι, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ έχασε μέσα σε ενάμισι μήνα 2,8 ποσοστιαίες μονάδες, από 30,2% στο 27,4%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ από 24,3% βρίσκεται στο 24,5%. Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ συγκεντρώνει 10%, το ΚΚΕ 5,7%, η Ελληνική Λύση 5%.

Παράλληλα, παρατηρείται μεγάλη αύξηση του συναισθήματος της «οργής», από 41,7% τον Οκτώβριο του 2022 σε 63,4% σήμερα, ενώ αντίθετα μια μείωση του συναισθήματος της «ελπίδας» από 27,1% σε 23,1%, αναμφισβήτητα και οι δύο αυτές αυξομειώσεις οφείλονται στο δυστύχημα των Τεμπών, χρεώνοντας έτσι στην κυβέρνηση την αρνητική της διαχείριση.

Αναφορικά με το δυστύχημα στα Τέμπη, μόλις το 27,5% του κόσμου κρίνει θετικά την στάση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για την αξιωματική αντιπολίτευση και τον Αλέξη Τσίπρα είναι 30,1%.

Επιπλέον, το 55,6% δηλώνουν ότι θα τους επηρεάσει αρκετά/πολύ το δυστύχημα των Τεμπών στον τρόπο που θα επιλέξουν το κόμμα που θα ψηφήσουν στις επόμενες εκλογές.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις που γνωρίζει ο Στέφανος Κασσελάκης

Του Νίκου Τσαγκρή Εν αρχή ην ο λόγος και Θεός...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...