Πώς εκτιμούν τη στάση του Τσίπρα στο Μαξίμου

Η κίνηση του Αλέξη Τσίπρα να κηρύξει νέο ανένδοτο αποσύροντας την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ από όλες τις ψηφοφορίες της Βουλής –εκτός από την συζήτηση που θα γίνει για την Χρυσή Αυγή – αιφνιδίασε για μια ακόμη φορά την κυβέρνηση.

Στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούσαν ότι μετά την τριήμερη συζήτηση στην Βουλή όπου στην πραγματικότητα δεν βγήκε τίποτα ενδιαφέρον – καθώς η ΝΔ είχε αποφασίσει να απαξιώσει την όλη διαδικασία μιλώντας για όλα τα άλλα θέματα εκτός από τις υποκλοπές,- ο Αλέξης Τσίπρας θα επικέντρωνε το ενδιαφέρον του σε αλλά ζητήματα που αφορούν την κοινωνία.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου έκανε λόγο για εκδοχή «τραμπισμού αλλά γκρέκα» επισημαίνοντας ότι πρόκειται για κίνηση αμφισβήτησης του κοινοβουλευτισμού, της συνταγματικής τάξης και της λαϊκής κυριαρχίας απαντώντας έτσι στις βαριές κατηγορίες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ που μίλησε για «πολιτικά και ηθικά έκπτωτη κυβέρνηση» και διεξαγωγή εκλογών άμεσα.

Η αλήθεια είναι ότι μετά από αυτή την κίνηση στο Μέγαρο Μαξίμου ξεκίνησε μια συζήτηση για το τι άλλο θα μπορούσε να κάνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκειμένου να φέρει σε δύσκολη θέση το κυβερνών κόμμα. Είναι χαρακτηριστικό ότι συζητήθηκε μέχρι και τοι ενδεχόμενο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να παραιτηθούν από το αξίωμα τους προκαλώντας έτσι τοπικές εκλογές.

Κυβερνητικά στελέχη επεσήμαιναν ότι προφανώς ο Αλέξης Τσίπρας επιθυμεί να εμφανιστεί ότι αυτός είναι ο ρυθμιστής των εξελίξεων. «Έχει αποφασίσει να φτάσει τα πράγματα στα άκρα σε μια προσπάθεια να κεντρίσει το ενδιαφέρον των ψηφοφόρων», έλεγαν κορυφαίοι κυβερνητικοί παράγοντες.

Η επιστροφή του κ. Μητσοτάκη στην Αθήνα, βρίσκει την κυβέρνηση πάντως σε φάση ολοκλήρωσης του νέου κυβερνητικού της προγράμματος, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, θα βασίζεται σε πέντε άξονες: Μισθοί, Νέοι, Υγεία, Δικαιοσύνη και Ασφάλεια και Κοινωνικό Κράτος

Την ίδια ώρα ωστόσο προβληματισμό έχει προκαλέσει στα στελέχη της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ η απόφαση της κυβέρνησης να μειώσει σε μεγάλο βαθμό τις επιδοτήσεις για τη θέρμανση ενώ στην πραγματικότητα οι επόμενοι δύο μήνες είναι οι πιο κρύοι στην Ελλάδα.

Κυβερνητικά στελέχη που ρωτήθηκαν για αυτή την απόφαση δεν είχαν πειστικές απαντήσεις καθώς τέτοιου είδους αποφάσεις δεν συνάδουν με την συνολική εικόνα που θέλει να δώσει η κυβέρνηση στον δρόμο για τις κάλπες. Ότι δηλαδή είναι έτοιμη να τα δώσει όλα προκειμένου να πειστούν και οι πιο δύσπιστοι ψηφοφόροι.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....