Πότε θα γίνουν οι εκλογές

Αυτό που όλοι συζητάνε το τελευταίο διάστημα, ότι ο Απρίλιος είναι ο πιθανότερος μήνας των εκλογών, επιβεβαιώνεται μέρα με τη μέρα τόσο με λόγια όσο και με κινήσεις στις οποίες προβαίνουν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και υπουργοί της κυβέρνησής του.

Θυμίζουμε ότι ο πρωθυπουργός το βράδυ της συζήτησης του Προϋπολογισμού είχε πει σε δημοσιογράφους ότι θα πάρει τις αποφάσεις του μέσα στις γιορτές και μάλιστα στο βουνό, καθώς αρχικά είχε προγραμματίσει να περάσει τα Χριστούγεννα στο Μέτσοβο. Τελικώς πήρε τις αποφάσεις του όπως φαίνεται στη θάλασσα, αφού αντί για το Μέτσοβο πήγε στα Χανιά. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πιθανότερες ημερομηνίες είναι η 2η και η 9η Απριλίου.

Δημοσίως και με καθαρό τρόπο μπορεί να μην ανακοίνωσε ακόμα τις αποφάσεις του, όμως το έδειξε με έμμεσους τρόπους:

1 Στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ανακοίνωσε ότι η αύξηση στον κατώτατο μισθό θα δοθεί την 1η Απριλίου και όχι την 1η Μαΐου, όπως προβλεπόταν.

2 Εντός των επόμενων ημερών θα εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα με τις αλλαγές στις έδρες των εκλογικών περιφερειών που προκύπτουν από τη νέα απογραφή, με την οποία θα διεξαχθεί η εκλογική αναμέτρηση.

3 Την ημέρα της Πρωτοχρονιάς σε σύντομη συζήτηση που είχε με τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στο Προεδρικό Μέγαρο όπου βρέθηκαν για τις καθιερωμένες πρωτοχρονιάτικες ευχές στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο κ. Κουτσούμπας τον ρώτησε πότε θα γίνουν εκλογές και ακολούθησε ο εξής διάλογος:

  • Κουτσούμπας: Αποφάσισες;
  • Μητσοτάκης: Τι ακριβώς;
  • Κουτσούμπας: Πότε θα γίνουν εκλογές.
  • Μητσοτάκης: Μετά τον Απρίλιο όλα είναι ανοιχτά.
  • Κουτσούμπας: Πότε ακριβώς;
  • Μητσοτάκης: Μία εβδομάδα πριν, μία μετά, τι σημασία έχει;

Στο μεταξύ, χθες ο υπουργός Επικρατείας Ακης Σκέρτσος είπε πως η κυβέρνηση ήδη έχει κλείσει «έναν επιτυχημένο κύκλο κυβερνητικής θητείας που έχει καταφέρει και έχει δώσει αποτελέσματα στη χώρα μας, στα εισοδήματα, στις επενδύσεις, στην οικονομία, σημαντικά, και μας έχουν ξεχωρίζει σε όλη την Ευρώπη, σε συνθήκες παγκόσμιας κρίσης». Οπως είπε, ο πρωθυπουργός τα έχει σταθμίσει όλα και θα κάνει τις ανακοινώσεις στον χρόνο που πρέπει, και πρόσθεσε στο Mega: «Θέλουμε να δώσουμε στήριξη στα εισοδήματα, γιατί δέχονται μεγάλες πιέσεις».

Προβολή μέτρων

Στο πλαίσιο αυτό η κυβέρνηση αξιοποιεί κι άλλα μέτρα με προεκλογικό άρωμα που έχει λάβει, με στόχο να δημιουργήσει ένα success story με προβολή μέτρων στήριξης νοικοκυριών. Αυτά είναι, μεταξύ άλλων, το market pass, η αύξηση των συντάξεων, ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για πάνω από 5.000 θέσεις εργασίας κ.ο.κ., μέτρα στα οποία ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε εκτενώς και στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του, που ήταν ένας προεκλογικός κυβερνητικός απολογισμός.

ΠΗΓΗnewsbreak.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...